”Nu mai departe de săptămâna trecută am cerut încă o dată Parlamentului să pună pe ordinea de zi problema pensiilor speciale. Nu s-a dorit acest lucru”, scrie, Dan Barna, pe Facebook.

”Astăzi PNL vine și propune un proiect de lege nou care să rezolve această problemă. Proiect de lege există de multă vreme și e depus de USR”, informează liderul USR.

În opinia lui Dan Barna, ceea ce se întâmplă acum e doar un bambilici legislativ care urmărește să reia un traseu prin Parlament deja parcurs în bună măsură. Pe scurt, PNL vrea o amânare.

”Domnilor de la PSD și PNL, vreți să îi ascultați pe români și să eliminați pensiile speciale? Convocați mâine plen reunit și votați proiectul care există deja. Românii vor dreptate, nu joacă de-a demagogia și legiferarea”, încheie Dan Barna, punând la dispoziție și proiectul de lege al USR.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a depus, luni, proiectul de lege: ”Fără pensii speciale pentru parlamentari”

”În calitate de lider de grup, am depus, în numele deputaților PNL, un proiect de lege de abrogare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Propunerea PNL a preluat toate observațiile CCR și vizează abrogarea capitolului XI – indemnizație pentru limita de vârsta, art 49 și 50, cele care vizează pensiile speciale ale senatorilor și deputaților. Am anunțat depunerea acestui proiect de lege imediat după ce CCR a declarat neconstituțională legea PNL privind anularea tuturor pensiilor speciale”,  a explicat Florin Roman.

”Pentru a parcurge toate etapele parlamentare, PNL a introdus și un amendament la OUG 29/2020, privind impozitarea cu peste 90% a pensiilor speciale. Solicităm tuturor partidelor politice, inclusiv PSD, partidul care a inventat pensiile speciale în România, să țină cont de vocea românilor și să voteze proiectul PNL, de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari, unul la care CCR nu mai poate invocă nici o obiecție de neconstituționalitate!”, a încheiat liderul de grup al PNL.