Deputatul USR Stelian Ion l-a atacat pe Klaus Iohannis imediat după depunerea jurământului de către miniștri. Chiar dacă a recunoscut că a fost avocatul lui Radu Mazăre, deputatul USR îl acuză pe președinte că a numit la Interne un politician apropiat de fostul primar al Constanței. „Numirea lui Nicolae Moga la Interne și a Ramonei Mănescu la Externe sunt dezonorante pentru Klaus Iohannis și nu poți să nu te întrebi, din nou, cu cine joacă de fapt domnul președinte.

O spun cu toată responsabilitatea: senatorul PSD Moga a fost permanent alături de Mazăre și Nicușor Constantinescu la jefuirea bugetului Constanței timp de aproape două decenii și este, fără îndoială, unul dintre vinovații pentru decăderea acestui important oraș al României. E o comicărie de teatru absurd ca în timp ce justiția demantelează o mafie și îi bagă pe jupâni la pușcărie, locotenentul lor să devină șef peste poliție”, susține Stelian Ion. În legătură cu Ramona Mănescu, titulara de la Externe, politicianul consideră că aceasta nu-și poate justifica averea.

Un alt deputat USR, Iulian Bulai, condamnă gestul președintelui Iohannis. „Nu înțeleg de ce a acceptat președintele Iohannis această propunere. Cred că trebuia să acționeze cu mai multă fermitate în a cere propuneri mai bune de la PSD-ALDE”, spune Bulai.

Liberalii sunt în defensivă tăcută

Liberalii nu au trecut încă la ofensivă. Cred că politicienii USR sunt dornici de notorietate și de aceea îl atacă pe Iohannis. Deputatul Gigel Știrbu i-a amintit lui Stelian Ion că face pe lupul moralist, dar uită că a fost avocatul lui Radu Mazăre. „Am văzut cu surprindere, trebuie să recunosc, că fostul avocat al lui Radu Mazăre emite judecăți de valoare la adresa Președintelui României vizavi de atribuțiile constituționale pe care domnia sa le are. Se pare că nu mai există limite ale bunului simț atunci când devii persoană publică, dar mai bine domnul Stelian Ion ar monitoriza contractele cu statul ale colegilor domniei sale, care se pare că sunt destul de consistente din punct de vedere valoric”, susține deputatul.

Așa cum arată EVZ, în luna mai, deputatul USR Stelian Ion a fost nevoit să recunoască, într-o emisiune tv, că a fost avocatul lui Mazăre. După ce a catalogat afirmația drept o „prostie monumentală”, Ion a recunoscut: „Eu am avut un contract de colaborare cu doamna avocat care-l apără și acum pe Radu Mazăre și după terminarea stagiaturii am intrat în trei dosare civile”.

Surse din PNL spun că este limpede că atacurile la Iohannis, nu direct de la Dan Barna, ci prin oamenii lui sunt parte a strategiei USR, pentru ca liderii să se poată așeza apoi la masă cu liberalii. Aceleași surse susțin că o colaborare cu USR PLUS va fi foarte dificilă.

Te-ar putea interesa și: