Evenimentul Zilei > Politica > Dan Andronic DEZVĂLUIE de ce Grindeanu NU îl poate numi pe Ponta secretar general al Guvernului. CULISELE celor mai recente NEGOCIERI
Dan Andronic DEZVĂLUIE de ce Grindeanu NU îl poate numi pe Ponta secretar general al Guvernului. CULISELE celor mai recente NEGOCIERI

Dan Andronic DEZVĂLUIE de ce Grindeanu NU îl poate numi pe Ponta secretar general al Guvernului. CULISELE celor mai recente NEGOCIERI

Jurnalistul Dan Andronic a dezvăluit, vineri, în cadrul unei intervenţii la RTV, motivele pentru care premierul Sorin Grindeanu nu a reuşit să-l schimbe din funcţie pe Mihai Busuioc, secretarul general al Guvernului.

Totodată, Dan Andronic a dezvăluit că ex-premierul Victor Ponta a contactat, în cursul zilei de joi, mai mulţi exponenţi ai fostelor guvernări pesediste pentru a le oferi portofolii în cadrul unui viitor Cabinet Grindeanu. Se poartă negocieri intense chiar în cursul acestor ore.

 

Adevăratul motiv

 

Deşi i-a îndemnat pe jurnalişti să urmărească Monitorul Oficial, premierul Sorin Grindeanu nu a reuşit să-l debarce pe secretarul general al Executivului, Mihai Busuioc, în pofida tuturor eforturilor depuse. Dan Andronic a explicat că Busuioc a refuzat să contrasemneze ordinul primului ministru privitor la eliberarea din funcţie şi, pe cale de consecinţă, decidenţii Monitorului Oficial au refuzat, la rândul lor, să dea curs publicării acestui act.  

Jocul Adrianei Costescu

Mai exact, şefa Monitorului Oficial – am numit-o pe Adriana Costescu – a invocat prevederile articolului 3 din Legea de funcţionare a Regiei, care stipulează că Monitorul Oficial “funcţionează sub autoritatea Guvernului României, exercitată prin Secretariatul General al Guvernului”. Cu alte cuvinte, a arătat Dan Andronic, premierul Grindeanu nu poate trimite în mod direct ordinul spre publicare în Monitorul Oficial, ci doar prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, ceea ce reprezintă o situaţie absurdă.

Consecinţele directe

În condiţiile în care Mihai Busuioc refuză să contrasemneze, nici un act nu poate intra în vigiare atât timp cât nu este publicat în Monitorul Oficial. Andronic a specificat că, până la această oră, premierul Grindeanu şi Victor Ponta nu au găsit o soluţie viabilă pentru depăşirea impasului.

Negociatorul Victor Ponta

Jurnalistul a dezvăluit şi că ex-premierul Victor Ponta – adevăratul creier din spatele lui Sorin Grindeanu – a avut, în cursul zilei de joi, mai multe întâlniri cu exponenţi ai fostelor guvernări pesediste cărora le-a oferit posturi într-un viitor Cabinet Grindeanu.