În opinia lui Dan Andronic, următorul pas va fi ca Ludovic Orban să se prezinte în Parlament cu același Guvern care să pice la votul de învestire. Dan Andronic a arătat că abia după ce se va ajunge la cea de-a doua nominalizare lucrurile vor deveni interesante.

„Declarația președintelui Klaus Iohannis nu este surprinzătoare. Este o consecință firească a planului anunțat de la finalul anului trecut privind intenția liberalilor de a declanșa alegeri anticipate. Desemnarea lui Ludovic Orban ca premier intră în această logică a alegerilor anticipate. În mod sigur Ludovic Orban va veni cu același guvern, care apicat la moțiunea de cenzură, pentru a forța Parlamentul să dea un nou vot negativ. Ce se va întâmpla cu cea de-a doua nominalizare va fi foarte interesant pentru că din acel moment putem vorbi despre alegeri anticipate”, a arătat Dan Andronic.

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat tot pe Ludovic Orban ca premier, urmând ca acesta să se prezinte în fața Parlamentului cu un nou Cabinet pentru învestire. Președintele a avut consultări în cursul zilei cu reprezentanții partidelor parlamentare, după demiterea Guvernului, miercuri, prin moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR.

 

Te-ar putea interesa și: