Instanţa a mai stabilit că Dan Adamescu poate face o nouă cerere de eliberare condiţionată în luna februarie 2017. Decizia nu este definitivă. Dan Adamescu nu a fost prezent miercuri la proces, el fiind internat într-o clinică privată pentru a fi operat la un genunchi. Avocatul acestuia a spus în sala de judecată că Dan Adamescu îndeplineşte condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat – a executat o treime din pedeapsă (aşa cum prevede legea pentru persoanele de peste 60 de ani) şi are o situaţie medicală destul de gravă, fiind internat în mai multe spitale din luna septembrie, scrie Agerprs.ro

"Cei care stau cu el în cameră spun că în Penitenciarul Jilava nu are nicio şansă. Este torturat fizic şi psihic. Este în regim de executare a pedepsei semideschis. Nu are voie la telefon. A achitat cheltuielile de judecată. Conduita sa este impecabilă la cei 68 de ani. A participat la şedinţe de consiliere psihologică şi nu a fost sancţionat, dar nici recompensat", a spus avocatul.

Pe 25 octombrie, Dan Adamescu a depus prin avocaţii săi la Judecătoria Sector 4 o cerere de eliberare condiţionată, în care arată că a executat fracţia de 1/3 din totalul pedepsei, respectiv 534 de zile închisoare (măsuri preventive plus executare pedeapsă) dintr-un total de 1.467 zile (4 ani şi 4 luni).

Mihaela Petrovan, PR-ul familiei Adamescu, a transmis, printr-un comunicat de presă, că omul de afaceri execută detenţia în regim semideschis la Jilava, însă nu a fost apt medical din cauza mai multor afecţiuni – cardiologice, diabetice, neurologice, locomotorii – să participe la programele din cadrul penitenciarului, în schimb a avut un comportament conform cu regulile regimului de detenţie, "dând dovadă de respect faţă de toţi cei cu care a relaţionat şi neavând abateri/sancţiuni".

Dan Adamescu a fost condamnat definitiv pe 27 mai de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare într-un caz de corupţie privind soluţii favorabile în dosare de insolvenţă.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Iosif Armaş, fost deputat PSD, a fost condamnat la 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendare. Mircea Moldovan, unul dintre judecătorii mituiţi de omul de afaceri Dan Adamescu, a primit pedeapsa cea mai grea din dosar – 12 ani şi 2 luni închisoare.

În iunie 2014, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe oamenii de afaceri Dan Adamescu şi Iosif Armaş, aceştia fiind acuzaţi că au dat mită unor judecători de la Tribunalul Bucureşti pentru a obţine soluţii favorabile în instanţă pentru firme ale lor aflate în insolvenţă.