Evenimentul Zilei > Actualitate > Dăianu: „Cine crede în relaxarea fiscală face o mare prostie”
Dăianu: „Cine crede în relaxarea fiscală face o mare prostie”

Dăianu: „Cine crede în relaxarea fiscală face o mare prostie”

Consilierul prim-ministrului neagă categoric ceea ce observă că devine un clișeu: că ne așteaptă o mare relaxare fiscală. Austeritatea rămâne în vigoare și cu noul guvern.

Daniel Dăianu, consilierul premierului Victor Ponta, a declarat, azi, la Cluj Napoca, că cine vorbește în 2012 de relaxare fiscală, face o mare prostie. Dăianu a participat la o manifestare organizată de reprezentanța din România a Comisiei Europene.

Vorbind despre economie, bugete și deficite, Dăianu a atins și problema relaxării fiscale. „Încerc să demontez un clișeu pe care îl văd, și văd că unii comentează și este straniu când vă analiști din bănci și oameni de pe piața de capital care spun că în 2012 vom asista la o relaxare fiscală în România, ceea ce este o prostie. În primul rând, este o prostie fiindcă deficitul cu care s-a terminat execuția bugetară în 2011 a fost puțin peste 4% din PIB", a spus Dăianu. „Cu alte cuvinte, cine crede că în 2012 va exista o relaxare fiscală este un prost".

Consilierul lui Ponta a mai spus că, în acest an, în pofida creșterii salariilor și a returnării procentului reținut pensionarilor, aferent contribuției pentru sănătate, va exista „o consolidare fiscală, adică diminuarea deficitului bugetar".