Evenimentul Zilei > Politica > Daciana Sârbu, agent electoral discret al PSD
Daciana Sârbu, agent electoral discret al PSD

Daciana Sârbu, agent electoral discret al PSD

Soţia fostului premier Victor Ponta a intrat în campania electorală a PSD. Europarlamentarul a bifat deja o acţiune într-un mic fief PNL. „Merg oriunde e nevoie”, a declarat Daciana Sârbu pentru „Evenimentul zilei”.

Daciana Sârbu a participat, marţi, la lansarea candidaţilor PSD din oraşul Deta (judeţul Timiş), condus de opt ani de un primar liberal. „Votaţi candidaţii PSD, pentru că sunt cei mai buni”, i-a îndemnat ea pe alegători şi le-a vorbit acestora despre fonduri europene şi proiecte de dezvoltare.


Fiica lui Ilie Sârbu dispăruse din viaţa internă a PSD după alegerile prezidenţiale pierdute de soţul ei. Europarlamentarul a participat la o şedinţă „frumoasă” de partid, cu femeile din PSD. Fostul Guvern Ponta a primit laude pentru reîntregirea pensiilor şi a salariilor, pentru reducerea TVA şi pentru o „creştere economică reală”.

Candidatul PSD lansat de Daciana Sârbu reprezintă o alianţă PSD+ALDE, formulă politică prin care Victor Ponta ar dori refacerea USL, din 2017.

„Atmosfera, pe sufletul meu”

Contactată de EVZ, Daciana Sârbu a explicat că este „absolut normal” să se implice în campania electorală a PSD şi va merge oriunde are nevoie partidul de ea.

„Am mers pentru că sunt din zonă şi revin mereu cu plăcere aici. Întotdeauna atmosfera şi starea de spirit (în PSD, n.red.) sunt pe sufletul meu. Pe aici am candidat, e normal să fiu aici și oricând au nevoie, sunt prezentă, merg oriunde e nevoie”, a declarat ea.

Soţia lui Ponta spune că prezenţa ei în campanie nu este ordin de la PSD şi depinde de programul pe care-l are la Parlamentul European. Nu a putut să ne spună, însă, dacă va reveni să mai ajute partidul în campanie. Nici liderul PSD Timiş, Sorin Grindeanu, contactat de EVZ, nu ştie dacă Daciana Sârbu va mai ajuta partidul în teritoriu.

Daciana Sârbu a precizat pentru EVZ că și restul europarlamentarilor PSD fac campanie. „Fiecare are cumva o zonă repartizată sau nu, în funcţie de cum am candidat şi e absolut normal să fim prezenţi”, a spus ea.

Europarlamentarul PSD s-a implicat discret în ultimii ani în politica internă, preferând să promoveze politici europene legate de produsele bio şi hrana sănătoasă.

Cum s-a reactivat Victor Ponta

Fostul premier a revenit în prima linie a campaniei PSD după luni întregi în care nu a mai călcat pe la partid. Ponta participă acum prin ţară la lansările candidaţilor PSD şi este în cărţi să preia şefia Camerei Deputaţilor. „Victor Ponta nu a fost undeva într-un sertar şi trebuia apăsat pe un buton. Nu l-am pus eu, nu l-a pus altcineva. Victor Ponta a luat o decizie, să stea puţin pe margine. Tot el a luat decizia să se reactiveze”, a explicat marţi seară, la B1TV, preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Ponta va candida la toamnă pentru un mandat de deputat în Gorj şi spune că nu îl interesează o funcţie de conducere în PSD, până nu îşi rezolvă problemele din justiţie. Fostul lider al partidului susţine refacerea USL din 2017 şi un Guvern condus de PSD.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: