Evenimentul Zilei > Politica > Dacian Cioloș, chemat URGENT în Parlament. VEZI cum s-a decis ora în funcție de „bioritmul” aleșilor
Dacian Cioloș, chemat URGENT în Parlament. VEZI cum s-a decis ora în funcție de „bioritmul” aleșilor

Dacian Cioloș, chemat URGENT în Parlament. VEZI cum s-a decis ora în funcție de „bioritmul” aleșilor

Premierul Cioloş va fi prezent mâine în Parlament pentru a prezenta un raport asupra economiei, la solicitarea PSD. Din stenograma ședinței conducerii celor două Camere am aflat că au fost purtate negocieri pe tema orei la care să fie convocat premierul în funcție de "bioritmul" aleșilor, care de obicei, lunea nu reușesc să vină mai devreme de 15.00 la Parlament.

Guvernul a cerut ca şedinţa Camerelor să aibă loc cu o jumătate de oră mai devreme, la ora 14.00, în condiţiile în care luni este programată şedinţă de Guvern la ora 9.30, iar premierul pleacă spre New York la ora 17.00. 

Vă prezentăm un fragment din stenograma ședinței respective: 

 

 Ciprian Bucur (ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul):

Domnule preşedinte, este o propunere foarte bună. Noi, luni, avem şedinţă de Guvern. În considerarea faptului că premierul pleacă la ora 17.00 la New York, am aprecia dacă ora 14.00, cea propusă de dumneavoastră, ar fi şi ora care va fi votată de către Birourile permanente.

Deci, ora 14.00 este o oră la care premierul are toată disponibilitatea să participe.

 Călin Popescu-Tăriceanu:

Bine.

Stimaţi colegi, convenim asupra orei 14.00, pe 19 septembrie?

 Cristian Rădulescu:

Domnule preşedinte,

Ştim că bioritmul colegilor noştri, deşi programul începe de la ora 14.00, îi îndeamnă să vină pe la ora 15.00, în cazul că vin.

De aceea, pentru a fi mai multă prezenţă la o asemenea prezentare interesantă şi ţinând cont şi de faptul că diverse grupuri parlamentare au şi alte activităţi – cum ar fi PNL-ul, pe la ora 13.00 –, poate n-ar fi rău să rămână 14.30. Să apucăm să terminăm şi noi şedinţele şi să vină şi colegii care, după cum ştim, cu regularitate, ajung, într-un caz bun, la 14.30.

E o dezbatere interesantă pentru toată lumea.

Florin Pâslaru:

Având în vedere că solicitarea a venit din partea Grupului parlamentar PSD, şi noi vă rugăm să-l invităm pe domnul premier Dacian Cioloş la 14.30, având în vedere că ceea ce am solicitat dânsului este de interes major şi cred că la 14.30 numărul colegilor senatori şi deputaţi va fi, eu ştiu, impresionant mai mare în sală.

Vă mulţumesc.

Deci, pentru 14.30 pledez şi eu.

Călin Popescu-Tăriceanu:

Bine. Dacă asta este ora care pare cea mai convenabilă – eu  mă gândisem să avem timp mai mult la dispoziţie –, rămâne 14.30. 19 septembrie, da?

Alte puncte nu mai avem pe ordinea de zi.