Editura Evenimentul si Capital

Cuvântul cititorului. Fiecare român cu durerea lui. Ce s-a întâmplat cu întreprinderile românești?

14-08/clipboard01_62-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 71 Vizualizari

Marți seară (12 aug.), la un post de televiziune, dl Predoiu a atins un subiect sensibil: MAREA PRIVATIZARE DIN 1995. Pentru că din multele noastre întreprinderi românești au rămas terenurile pe care acum sunt ... (investiții?!!) ... mall-uri. Suntem din ce în ce mai mulți care dorim să știm ce s-a întâmplat cu munca noastră: întreprinderile românești, muncitorimea înalt calificată. Un exemplu al distrugerii economiei românești este și soarta dramatică a automobilului romanesc ARO și a Uzinelor ARO din Câmpulung Muscel.

Prin cuponiadă, am fost sau nu înșelați, restituirea celebrelor părți sociale a fost tot o înșelătorie? Foarte mulți suntem interesați de subiectul contractelor de privatizare. Pentru că Statul SUNTEM NOI, POPORUL ROMÂN, puterea trebuie să administreze Țara în interesul nostru AL CELOR MULȚI, care suntem Statul român!

Cu stimă. Ing. Eugen Manu

Ce s-a întâmplat cu întreprinderile românești? Evenimentul zilei nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul scrisorilor primite de la cititori PUBLICITATE P.S. Premierul Nicolae Văcăroiu a ales o foarte complicată, dar şi ineficientă metodă de privatizare: „cuponiada”. Proprietatea de stat a fost împărţită scriptic în două: 70 la sută a fost transferată către Fondul Proprietăţii de Stat (FPS), o instituţie care urma să privatizeze ceea a primit în portofoliu, iar restul de 30 de procente au fost atribuite către cinci instituţii înfiinţate în tot atâtea regiuni istorice: Fondurile Proprietăţii Private (FPP). Menirea FPP-urilor era de a administra într-un mod cât mai profitabil partea lor de capital în folosul cetăţenilor ţării. În acest scop, toţi cetăţenii cu vârsta de peste 18 ani au primit „certificate de proprietate” (cupoane), pe care le puteau subscrie fie la una din societăţile din portofoliul FPP-urilor, fie direct la FPP-uri.

Cancerul tranziției sau jaful României

Proiect de reinstaurare a democrației și de anulare a caracatiței ( la piovra românească) care a spulberat economia și acum dorește să se înfrupte din resursele naturale ale țării, concesionându- le străinilor (sute de concesiuni), iar de la începutul anului anului 2014 scoate la vânzare și pământul agricol al țării, pe motiv că românii nu au resursele necesare ca să-l explodeze (declarația ministrului agriculturii la TV5 MONDE). Speakerul acestei televiziuni anunța că, începând cu 2014, se va putea cumpăra pământ agricol din România, înștiințând că România deține 15 milioane de ha, că prețul unui ha este de două ori mai ieftin ca în Franța și de patru ori mai ieftin ca în Germania.

Acest angajament trebuie rediscutat, iar valoarea terenului agricol la calitatea pământului românesc trebuie listat la bursă cel puțin la valoarea celui mai bun pământ din UE, asta înainte de a intra în vigoare clauza sau agricultura românească să se dezvolte prin propriile puteri în sistem cooperatist cu activitate în lanț producție – depozitare – desfacere. Votul cetățeanului acordat în alb celor care vor să administreze țara, fără nici un fel de constrângeri și responsabilități s-a dovedit nociv, cu rezultate dezastruoase pentru români, dar extrem de profitabil pentru politicienii de la orice nivel și orice partid. De aceea, propunem ca societatea civilă să fie cea care impune clasei politice reguli de redresare și asanare.

PROIECT:

Primarii nu fac politică, ei administrează comunitatea ce i-a ales democratic, fac politica bunei stări a comunității care este una singură, nici liberală, nici socilaistă sau de alt fel;

Dacă Președintele țării este ales pentru două mandate cu vot majoritar al populației României, este logic ca parlamentarii să aibă dreptul tot la două mandate consecutive;

ULTIMA ORA. Cu cine STA IN CELULA Radu Mazare!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cuvantul cititorului

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI