Autoritățile chineze au făcut imediat cercetări și l-au reținut pe chinez, acesta fiind acuzat că ar fi spion. Până în prezent, din cauza coronavirusului au decedat 361 de persoane.

În imaginile postate se văd ceea ce par a fi pungi cu cadavre, îngrămădite unul peste altul în interiorul unei autoutilitare.

Bărbatul a sesizat că există „opt saci în total” în vehicul. „Sunt atât de mulți morți”, spune chinezul.

Medicii în costume de protecție pot fi văzuți disperați să salveze nenumăratele victime ale coronavirusului. La un moment dat, se poate observa pronunțarea decesului unei victime a coronavirus culcată fără viață pe un pat.

Fang Bin este cel care a fost arestat de poliție, pe motiv că ar fi spion, dar, din cauza distribuției masive a clipului său și a reacțiilor naționale și internaționale de mare amploare, el a fost eliberat. Calculatoarele sale au fost confiscate și el a postat ulterior un alt videoclip pe Twitter mărturisind că se teme că va mai fi arestat.

„Am realizat că siguranța mea se bazează pe toată lumea”, a exclamat el. „Este inutil să vă temți, este inutil să îi implorați – cu cât vă temeți, cu atât vor face lucrurile în acest fel”, a declarat el unui grup de suport.

„Cazul meu este un exemplu bun. Toți (cei care mi-au răspândit videoclipurile) m-au salvat. Mulțumesc cu adevărat tuturor. Acum computerele desktop și laptopul meu au fost confiscate. Au spus, așteptați până când vom căuta. Cine știe ce vor să facă după căutare? Poate vor să găsească lucruri care să le folosească împotriva mea. Trebuie să le las acolo. Dacă mă vor aresta din nou, la fel ca de data asta, vă rog, toată lumea să lucreze împreună, pentru a clama eliberarea mea.
Mi-e teamă că telefonul meu mobil și contul Wechat vor fi blocate în curând. Așadar, lansez rapid acest videoclip. Voi deschide un alt cont în acest caz. Mulțumesc, tuturor.”, a scris Fang Bin pe Facebook.

Au existat afirmații nedovedite conform cărora China a acoperit costurile reale ale focarului, potrivit dcnews.ro

Te-ar putea interesa și: