Azi, 6 mai, indicele dolarului a ajuns la maximul ultimilor 20 de ani. După criza uriașă de pe Wall Street, nimeni nu i-a dat o șansă, dar moneda americană a reușit. Acest lucru a dus și la o creșterea locurilor de muncă.
Vineri, indicele dolarului a ajuns aproape la maximul ultimilor 20 de ani în raport cu principalele monede similare,. Vânzările de pe piețe, în contextul temerilor legate de recesiunea globală, au sprijinit moneda de refugiu, scrie Reuters.
Bursele europene au deschis în scădere și se îndreptau spre cea mai îngrozitoare săptămână din ultimele două luni. Criza de pe Wall Street i-a speriat pe specialiști.
Moneda americană a reușit să iasă din impas datorită așteptărilor ca Rezerva Federală să înăsprească politica monetară. Un raport privind locurile de muncă din SUA ar putea duce la o înăsprire unică, au declarat analiștii.
Potrivit unui sondaj Reuters, economiștii au calculat că luna trecută au fost introduse 391.000 de locuri de muncă în SUA, potrivit unui sondaj Reuters.
Indicele dolarului, care urmărește performanța acestuia în raport cu un coș de șase valute, a câștigat până la 0,5% în primele ore de tranzacționare din Europa. Nu s-a mai întâmplat asta de 20 de ani! A atins 104,07. Cu toate astea, nu a reușit să rămână pe poziție, iar ultima dată a fost în general stabil la 103,55. Indicele ar putea înregistra a cincea săptămână consecutivă de creșteri, cu 0,3% pe săptămână.
Monedele care au scăzut
Fed a crescut miercuri ratele cu o jumătate de punct procentual - cel mai mare salt din ultimii 22 de ani, dar dolarul a rămas pe loc după spusele președintelui Fed, Jerome Powell, potrivit cărora factorii de decizie nu s-au gândit la majorări de 75 de puncte de bază în viitor.
Euro a pierdut până la 0,5% în raport cu dolarul în primele ore de tranzacționare din Europa, dar lucrurile s-au schimbat. Ultima dată a crescut cu 0,2%, la 1,05555 dolari.
Lira sterlină nu a suferit mari modificări, chiar dacă mai devreme a ajuns sub 1,23 dolari pentru prima dată în aproape doi ani, la o zi după ce Banca Angliei a avertizat Marea Britanie și a anunțat că se va întâmpla ceva foarte rău: o recesiune și o inflație de peste 10%.
De asemenea, BoE s-a alăturat Fed în creșterea ratelor, majorându-le cu un sfert de punct procentual, la 1%. Yenul a scăzut ușor față de dolar, cu 0,2%, până la 130,46 yeni pentru un dolar.
Și criptomodenele au suferit modificări. Bitcoin s-a tranzacționat puțin peste 36.000 de dolari, potrivit mediafax.