Cutremur politic în Marea Britanie! Nu s-a mai întâmplat așa ceva din 1923

Cutremur politic în Marea Britanie! Nu s-a mai întâmplat așa ceva din 1923

Alegătorii din Marea Britanie se pregătesc din nou pentru alegeri anticipate, pentru a treia oară în ultimii cinci ani. Din anul 1923 nu au maie xistat alegeri organizate în luna decembrie.

Cetățenii din Marea Britanie vor merge la vot joi, pentru „cea de a treia ediție” a alegerilor generale din ultimii cinci ani.

Alegerile, pentru prima dată în 100 de ani, vor avea loc în luna decembrie, scrie BBC.

Secțiile de votare se „întind” în peste 650 de locații din Marea Britanie și se vor deschide la ora 7.00. Acestea se vor închide la ora 22:00, și numărarea voturilor va începe imediat. Cele mai multe rezultate sunt programate pentru a fi anunțate vineri, la primele ore ale dimineții.

Ne puteți urmări și pe Google News

În total vor fi aleși 650 de membri ai Parlamentului după următorul sistem: candidatul care adună cele mai multe voturi în fiecare secție de votare va fi ales.

În anul 2017, Newcastle Central a fost prima stație de vot care să-și anunțe rezultate la doar câteva ore după închiderea urnelor.

În mod normal, alegerile din Marea Britanie au loc la fiecare 4 sau 5 ani, dar în octombrie, parlamentul a votat pentru alegeri anticipate pentru a treia oară în ultimii cinci ani. Sunt primele alegeri care au loc iarna din 1974 până în prezent, și primele din 1923 până acum care au loc în luna decembrie.