Evenimentul Zilei > Social > Cutremur la Ministerul de Interne
Cutremur la Ministerul de Interne

Cutremur la Ministerul de Interne

Proaspătul şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), Cornel Şerban, a demisionat de la conducerea Direcţiei.

El a fost reţinut, aseară, pentru 24 de ore, de procurorii DNA, împreună cu şeful Serviciului „Operaţii” al Direcţiei Generale Anticorupţie, Petru Daniel Pitcovici. În plus, ministrul de Interne, Dan Nica, l-a demis pe şeful diviziei de protecţie din DGIPI, Vasile Viorel, pentru că nu l-a informat în legătură cu situaţia şefului DGIPI. Şerban şi Pitcovici sunt acuzaţi de favorizarea infractorului şi trafic de influenţă, infracţiune pe care ar fi comis-o anul trecut.

În acest moment, Cornel Şerban şi Petru Daniel Pitcovici sunt audiaţi, din nou, la sediul DNA.

Fostul rector al Universităţii de Agronomie, Ioan Alecu, a fost reţinut şi el pentru 24 de ore de procurorii DNA în această dimineaţă, potrivit RTV.

Dosarul a fost deschis în urma unui autodenunţ făcut de procurorul DNA, Motoc, care s-a plâns că cei doi poliţişti ar fi făcut presiuni asupra sa şi i-ar fi promis diverse foloase materiale necuvenite pentru a acorda neînceperea urmăririi penale (NUP) într-un dosar, care îi viza pe omul de afaceri Gabriel „Puiu“ Popoviciu şi pe Ion Alecu.

Dosarul cu pricina implica asocierea controversată a firmei condusă de Gabriel "Puiu" Popoviciu cu Universitatea de Agronomie, pentru un proiect imobiliar din nordul Bucureştiului. Universitatea de Agronomie a pus la dispoziţie un teren de 220 de hectare. Alături de aceştia, în dosar mai sunt cercetaţi şoferul şefului de la DGIPI şi un apropiat al lui Popoviciu.

Surse judiciare susţin că şi pentru ultimii patru menţionati ar fi fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. SRI a documentat această anchetă prin filajul şi ascultarea telefoanelor celor mai sus menţionaţi. Ieri, a fost percheziţionat biroul sefului DGIPI.

Astăzi, la sediul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI s-a prezentat şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica. El va fi audiat, săptămâna viitoare, în Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor.

Premierul Emil Boc nu a dorit să comenteze situaţia de la ministerul de Interne, subliniind că "nu se ocupă de treburile DGIPI". "Este treaba celor care îşi fac datoria în numele statului, instituţiile statului trebuie să-şi facă datoria indiferent despre cine este vorba", a subliniat Boc. El a mai precizat că a avut o discuţie cu ministrul Dan Nica pe această temă şi că acesta va prezenta, probabil, o informare în Guvern.

Ministrul Nica vrea să desfiinţeze „Doi ş’un sfert”


Ancheta DNA a provocat, aseară, un adevărat cutremur la Interne. Anunţat de anchetatori despre dosarul care-i vizează pe subalternii săi, ministrul Dan Nica a susţinut că va lua măsuri drastice, care vor merge până la desfiinţarea „Doi ş’un sfert” şi reorganizarea DGA.

„La acest moment, şase persoane sunt audiate de procurori. Pentru două dintre acestea, situaţia este foarte gravă şi se va soluţiona, cel mai probabil, cu mandate de arestare. (…) Ancheta a pornit de la un denunţ făcut anul trecut”, au precizat aseară surse judiciare.

Comisarul-şef Cornel Şerban şi Petru Pitcovici au fost colegi la Direcţia Generală Antidrog a Poliţiei, iar în perioada 2005-2006, numele lui Pitcovici a fost legat de „afacerea Venezuela”, o livrare supravegheată de şase kilograme de cocaină, oprită de poliţiştii români pe Aeroportul Otopeni, care a făcut obiectul unei anchete a procurorilor anticorupţie. (Cristi Ciupercă)

ALBA

Tot aseară, adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, comisarul-şef Milu Todea, şi unul dintre subordonaţii săi, agentul Gheorghe Pleşa, au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie. Potrivit unor surse judiciare, cei doi ar fi încercat să scape un angajat al Registrului Auto Român de dosarul penal în care acesta era acuzat de luare de mită. (Mihaela Moraru)

Vom reveni cu amănunte.

CITIŢI ŞI:

Miliardarul Popoviciu, reţinut de DNA

Protagoniştii scandalului din MAI

Secretele unui milionar misterios

Perla afacerilor lui Popoviciu

Afacerile cu statul, trambulina capitalistului "Puiu" Popoviciu

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 12:45.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: