Evenimentul Zilei > Politica > Cutremur în PNL. Un lider important a demisionat
Cutremur în PNL. Un lider important a demisionat

Cutremur în PNL. Un lider important a demisionat

Ilie Bolojan, primarul din Oradea, a demisionat din funcția de prim-vicepreședinte pe strategii politice al PNL. Bolojan își va păstra funcția de președinte al PNL Bihor.

Deși Bolojan a declarat, în urmă cu câteva luni, pentru Evenimentul Zilei, că este nemulțumit de colegii lui de la centru, care nu se implică în rezolvarea problemelor administrative ale primarilor din țară, ieri, acesta a declarat pentru o publicație din Bihor că dorește să se concentreze pe problemele locale și nu comentează neînțelegerile cu Ludovic Orban.
Liberal-democrații susțin că decizia primarului din Oradea este independentă de scandaluri. „Este o decizie personală luată probabil din cauză că Ilie Bolojan locuiește departe și asta îngreunează implicarea lui în activitatea de conducere. El este un tip foarte meticulos și îi place să facă lucrurile bine. Oricum, rămâne un membru de bază al partidului”, a declarat, marți, pentru Evenimentul Zilei, Ionel Danca, purtătorul de cuvânt al PNL.

Bolojan este membru al PNL din 1993. Între 1996-2004 a fost consilier local al orașului Aleșd, iar din 2004 membru în Consiliul Județean Bihor. Între 2005-2007 a fost prefect al județului Bihor, iar în perioada 2007-2008 a fost secretar general al Guvernului. Ilie Bolojan a câștigat primăria Oradea la alegerile locale din 2008 cu 50,3% din voturi. În 2012 și 2016 a recâștigat alegerile, tot alături de PNL.