Evenimentul Zilei > Sport > Cutremur în lumea sportului. Ministrul Roxana Mărăcineanu intervine într-un imens scandal. Drama unei foste campioane
Cutremur în lumea sportului. Ministrul Roxana Mărăcineanu intervine într-un imens scandal. Drama unei foste campioane

Cutremur în lumea sportului. Ministrul Roxana Mărăcineanu intervine într-un imens scandal. Drama unei foste campioane

Roxana Mărăcineanu, ministru al Sporturilor din Franța a intervenit într-un imens scandal, în care o fostă sportivă a făcut marturisiri cutremurătoare.

Patinatoarea Sarah Abitbol a a scris, împreună cu un jurnalist, o carte tulburătoare despre tot ce i s-a întîmplat atunci când active ca sportivă. Ea a fost victim antrenorului ei care o a abuzat-o de multe ori.  Mărturiile ei sunt adunate sub titlul „O atât de lungă tăcere”.

„Uneori antrenorul meu mă trezea în timpul nopţii şi mă obliga să-i satisfac diverse capricii sexuale. Aveam la ora aceea 15 ani. N-am spus nimănui nimic pentru că voiam să fac sport de performanţă”, a scris fosta sportivă

Cam aşa sună mărturiile făcute astăzi, după 30 de ani de la derularea faptelor, de Sarah Abitbol.

Personajul incriminat este un antrenor, Gilles Beyer, care a fost el însuşi campion al Franţei în 1978. In acest moment, de alfel, şi alte foste patinatoare îl acuză pe respectivul antrenor de fapte similare, precum şi pe alţi antrenori.

Fosta patinatoare Sarah Abitbol explică de ce nu a putut vorbi la ora respectivă, ci mult mai tîrziu, după zece ani de la calvarul pe care l-a îndurat.

Astăzi faptele respective sunt prescrise, dar fosta patinatoare consideră că delictele sexuale nu ar trebui niciodată să beneficieze de o astfel de formă de clemenţă.

Aceste noi mărturii legate de violuri şi abuzuri sexuale vin pe fondul unui val planetar de reacţii împotriva a numeroşi astfel de agresori, dintre care unii au fost adevărate vedete, sau sunt încă.

Recent, în Franţa, a fost condamnat la 18 ani de închisoare antrenorul de tenis Andrew Geddes pentru violuri comise asupra a patru dintre fostele sale eleve, care erau minore la ora respectivă. Un veritabil cutremur se anunţă pe diversele paliere ale sportului francez în acest moment când fostele victime au decis să spargă legea tăcerii, potrivit flux24.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.