Cutremur în armata lui Vladimir Putin. Doi lideri esențiali au fost arestați. Informațiile sunt contradictorii

Cutremur în armata lui Vladimir Putin. Doi lideri esențiali au fost arestați. Informațiile sunt contradictorii Vladimir Putin, întâlnire cu omologul său din Iran. Sursa foto: Administrația Prezidențială

Din câte se pare, comandantul șef al Forțelor Ruse, Surovikin, și adjunctul acestuia, generalul-colonel Yudin, au fost reținuți și duși la centrul de arest preventiv Lefortovo.

Update: General-colonelul Yudin a spus pentru ura.ru că este acasă și se află în vacanță.

Sunt mari probleme la nivelul înalt al armatei ruse. Astăzi, comandantul șef al Forțelor Ruse, Serghei Surovikin, și adjunctul acestuia, generalul-colonel Yudin au fost reținuți și duși la centrul de arest preventiv Lefortovo, conform informațiilor apărute pe Twitter.

Președintele Vladimir Putin nu l-a iertat pe Surovikin, care ar fi fost la curent cu planul de rebeliune conceput de Evgheni Prigojin. Oficialul din armată nu a făcut nimic pentru a dejuca o revoltă care în cele din urmă a fost înăbușită.

Ne puteți urmări și pe Google News

Peskov, un nou manifest de propagandă

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat că armata și poporul rus s-au mobilizat și s-au strâns în jurul lui Putin, conform jurnaliștilor americani de la nytimes.

La Kremlin, cuvântul de ordine, în aceste zile, este panica și instabilitatea. Puciul încercat săptămâna trecută a reprezentat cea mai serioasă amenințare la adresa lui Vladimir Putin, în cei 23 de ani de când președintele se află la putere în Rusia. Surovikin a fost comandant al armatei mobilizate pe frontul din Ucraina.

Cad capete după rebeliunea prin care s-a încercat îndepărtarea lui Vladimir Putin

Generalul Surovikin este un lider militar respectat, care a ajutat la consolidarea apărării peste liniile de luptă, după contraofensiva Ucrainei de anul trecut, spun analiștii. El a fost înlocuit din funcția de comandant superior, în ianuarie, dar și-a păstrat influența în conducerea operațiunilor de război și rămâne popular în rândul trupelor, după cum precizează sursa citată.

Generalul Serghei Surovikin a devenit membru de onoare al armatei private Wagner încă din anul 2017. Potrivit unie investigații a „The Dossier Center”, el a primit numărul matricol Wagner M-3744. În prezent, autoritățile americane încearcă să afle dacă generalul Surovikin l-a ajutat pe liderul Wagner, Evgheni Prigojin, la ocuparea comandamentului Districtului Militar de Sud, din Rostov pe Don. Principala acuzație contra lui Surovikin ar fi că ar fi plănuit, alături de rPigojin, răpirea ministrului Apărării, Serghei Șoigu, și a șefului Marelui Stat Major, generalul Valeri Gherasimov, în timpul vizitei acestora la Rostov pe Don. Doar un noroc incredibil a făcut ca soldații wagneriți să se revolte puțin mai devreme, astfel încât cei doi să afle despre ocuparea comandamentului și să-și contramandeze inspecția la Districtul Militar de Sud.