Cutremur de 6,9 grade în Grecia

Cutremur de 6,9 grade în Grecia

Evenimentul s-a produs în zona Peloponez şi s-a simţit până în Egipt.

Specialiştii de la Institutul de Geodinamică din Grecia au declarat că epicentrul cutremurului a fost o zonă subacvatică, la 200 km de Atena, între continent şi insula Creta.

Conform declaraţiilor unui căpitan de feribot care străbătatea marea la momentul respectiv, valurile au fost destul de puternice. Zona în care s-a produs cutremurul cu magnitudinea de 6,9 grade pe scara Richter este una dintre cele mai active din bazinul mediteranean.

Cu toate că locuitorii din regiune sunt obişnuiţi cu aceste fenomene, cutremurul de azi a fost atât de puternic încât i-a scos pe mulţi dintre ei pe străzi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe insula Kythira, cea mai apropiată de epicentru au fost raportate mai multe clădiri prăbuşite, printre care şi o biserică. De asemenea, şi insula Karpathos, situată mai la sud, a raportat pagube materiale.

(16:07)

UPDATE: În urma cutremurului cel puţin o persoană a decedat, iar alte 11 au fost surprinse de alunerările de pământ. Autorităţile au mai raportat 15 persoane care au suferit răni în momentul în care încercau să iasă din case.

De asemenea, o familie formată din zece membri este bănuită îngropată sub dărâmăturile casei în care locuiau, situată în apropierea epicentrului cutremurului. Conform declaraţiilor martorilor, în Atena cutremurul a fost simţit timp de 20 de secunde.

(17:22)