Curtea Supremă nu crede în ADN

Curtea Supremă nu crede în ADN

Revista presei.

Jurnalul Naţional

Curtea Supremă nu crede în ADN

Motivarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de achitare în cazul dublului asasinat comis în decembrie 2004, la Braşov, a fost gata abia după 4 luni de la pronunţarea verdictului. Concluzia celor 48 de pagini asumate de complet - judecătorii nu au luat în consideraţie toate probele existente în dosar.

În seara zilei de 6 decembrie 2004, două femei, angajate ale farmaciei "Thea" din Braşov, au fost împuşcate mortal în cap, din spate, după ce asasinul le-a obligat să îngenuncheze. În mai 2005, prin rechizitoriul întocmit de DIICOT Braşov, Alexandru Diaconescu a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de omor deosebit de grav şi tâlhărie.

Libertatea

Duda a cheltuit 1.000.000 € pe plimbări

În ultimii şase ani, activitatea principelui Radu Duda, candidat la preşedinţia României, a costat, conform Hotnews, buzunarele românilor 1.000.000 de euro. Duda a fost în această perioadă reprezentant special al Guvernului de la Bucureşti pe probleme de integrare, cooperare şi dezvoltare durabilă.

Suma la care se ridică cheltuielile principelui e de aproape 1.000.000 €, iar unele dintre destinaţiile în care acesta a plecat să ne promoveze ţara sunt foarte interesante. Radu Duda a ajuns să vorbească despre România şi la Polul Nord, unde a participat la un seminar pe tema încălzirii globale. Alteţa sa regală a ales şi alte destinaţii insolite: Senegalul, de exemplu, unde a vizitat capitala, Dakar. Ziua

Corleone după Gigi

DNA urmeaza sa-l convoace si pe insusi Dumitru "Corle­one" Dragomir, presedin­tele Ligii Profesioniste de Fotbal. Contactat de repor­teri, Dragomir a replicat foarte nervos ca nu a avut legaturi cu arbitrii sau cu patronii de cluburi. "Sunt curat ca lacrima si drept ca lumanarea!", a afirmat telefonic Don Mitica. El a precizat ca nu a fost invitat de procurori, ci el i-a contactat pentru a-i fi apro­bata o banala cerere pentru a-l vizita pe Gigi Becali, cu care vrea sa discute despre clubul Steaua, ca intre doi "oameni de fotbal".

Între timp ia amploare mega-scandalul din fotbalul romanesc. Principalii arestati in acest caz sunt finantatorul FC Arges Pitesti, Cornel Penescu, si fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin. Acesta din urma a demisionat ieri din functia pe care o detinea in cadrul FRF, printr-un fax primit de secretarul general Adalbert Kassai.

Adevărul

Ore de sport sâmbăta

După ce a tăiat din orele de sport de la liceu, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a făcut ieri o nouă propunere vizavi de orele de educaţie fizică ale elevilor.

Ministrul a declarat că vrea ca toate orele de sport să se desfăşoare într-o singură zi pe săptămână, sâmbăta, pentru ca acestea să nu se mai intercaleze cu celelalte materii. Prezentă la comisia pentru învăţământ din Senat, Andronescu a criticat actualul sistem în care orele de sport sunt urmate de alte ore de curs, susţinând că nu e o soluţie „prea fericită”.

Cotidianul

Bomba arestărilor din fotbal a explodat de la ouă stricate Procurorii DNA au ajuns la recentele arestări din fotbal pornind de la o altă anchetă, în care managerul firmei lui Cornel Penescu dădea mită la Protecţia Consumatorilor.

Liviu Ilie Făcăleaţă, managerul SC PIC SA, hipermarketul din Piteşti deţinut de Cornel Penescu, patronul FC Argeş, era urmărit iniţial de DNA pentru mituirea cu 4.000 de euro a fostului inspector-şef al Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor (OPC) Argeş, Dan Libertatu, pentru ca acesta fie să nu amendeze societatea pentru neregulile constatate, fie să-l informeze când urmau controale ale inspectorilor din subordine, susţin surse judiciare. Conform lui Paul Anghel, consilier al preşedintelui Comisariatului Naţional pentru Protecţia Consumatorilor, OPC Argeş „a încheiat 16 procese-verbale de verificare în 2008 la SC PIC SA, în urma cărora societatea a primit amenzi totalizând 20.000 de lei”. Gândul

Care sunt primele semne ale sfârşitului crizei Promisiunea Goldman Sachs – una dintre marile bănci americane care au beneficiat de recapitalizare din bani publici – că va restitui, curând, 10 miliarde dolari către Trezorerie a fost privită de preşedintele Barack Obama drept „o rază de speranţă” că economia începe să-şi revină. Datele economice pentru luna martie indică încă scăderi ale vânzărilor în SUA, însă într-un ritm mai redus, ceea ce dă speranţe Administraţiei că partea cea mai grea a crizei se apropie de sfârşit.

„Fără îndoială, vremurile sunt grele şi mai este mult de făcut”, a afirmat Obama, cu prilejul unui discurs la Universitatea Georgetown din Washington D.C, dar se pot vedea „semne de progres economic”. Deşi toţi indicatorii economici rămân negativi în SUA – de pildă, preţurile la alimente şi energie au scăzut cel mai abrupt din 1955 încoace –, Obama consideră că efectele celor 878 miliarde alocate pentru stimularea economiei, plus planul de salvare a băncilor, aprobat de Congres în octombrie 2008, încep să dea roade.

Ne puteți urmări și pe Google News