Evenimentul Zilei > Actualitate > Curtea de Conturi A DESCOPERIT NEREGULI legate de LANSAREA LA PREZIDENŢIALE a lui VICTOR PONTA
Curtea de Conturi A DESCOPERIT NEREGULI legate de LANSAREA LA PREZIDENŢIALE a lui VICTOR PONTA

Curtea de Conturi A DESCOPERIT NEREGULI legate de LANSAREA LA PREZIDENŢIALE a lui VICTOR PONTA

A trecut un an de la momentul lansării lui Victor Ponta în cursa pentru alegerile prezidenţiale, iar Curtea de Conturi a găsit la Primăria Capitalei cheltuieli nejustificate, din bani publici, pentru evenimentul organizat cu mare fast de PSD.

Astfel, conform Digi24, primăria condusă la acea vreme de Sorin Oprescu şi-a asumat plata a mai mult 60% din serviciile prestate de UTI GRUP, care a asigurat mentenanţa sistemelor de pe Arena Naţională, dar şi realizarea scenei, a instalaţiei de sunet şi lumini, precum şi emiterea biletelor şi refacerea gazonului.

Cu toate acestea, cunoscuta firmă menţionată mai sus nu a primit niciun ban de la PSD deşi, prin contract, social-democraţii ar fi trebuit să plătească o chirie de aproape 50.000 de euro.

În auditul de anul acesta de la Curtea de Conturi s-a constatat că municipalitatea a achitat nejustificat firmei UTI GRUP S.A. o factură de aproape 250.000 de lei pentru servicii aferente unui eveniment politic.

Datele oficiale din raportul Curţii de Conturi arată că Direcţia de Investiţii din Primăria Bucureşti a solicitat serviciile de mai sus celor de la UTI încă din 29 august 2014, în baza unui contract de mentenanţă semnat anterior, în condiţiile în care, cu patru zile înainte, PSD îşi anunţase oficial intenţia de a închiria Arena Naţională.

În legătură cu informaţiile expuse mai sus, Alexandru Ichim, purtător de cuvânt al Primăriei Capitalei, a precizat: „Pot să vă spun că acea factură nu a fost încasată în cursul acestui an, Curtea de Conturi a sesizat acest lucru, iar Primăria Capitalei s-a îndreptat, prin serviciul subordonat, împotriva PSD în instanţă pentru a recupera suma restantă. Întreg raportul este reverificat de noua conducere a Primăriei Generale. Instituţiile aflate în subordinea Primăriei Generale la momentul emiterii acestui raport (…) au început procedurile de recuperare a acelor sume care (…) s-a constatat că ar fi fost cheltuite nejustificat. Procesul pentru recuperarea sumelor este în derulare în momentul de faţă”

Şi Liviu Dragnea, preşedinte PSD, s-a referit la acest caz: „N-am mai ajuns la partid astăzi, o să mă interesez mâine sau săptămâna viitoare la trezorier. Nu ştiu. PSD-ul cred că a avut multe contracte cu mulţi. Dacă unii au rămas vii, alţii nu, nu e vina PSD.”

În prezent, reprezentanţii UTI analizează posibilitatea de a recupera întreaga sumă de la Primărie, în instanţă, în timp ce PSD evită pentru moment să dea detalii despre finanțarea lansării.