Evenimentul Zilei > Justitie > La CURTEA de APEL BUCUREȘTI are loc un nou TERMEN în procesul fostului șef al CAMEREI de COMERȚ a ROMÂNIEI, Mihai VLASOV
La CURTEA de APEL BUCUREȘTI are loc un nou TERMEN în procesul fostului șef al CAMEREI de COMERȚ a ROMÂNIEI, Mihai VLASOV

La CURTEA de APEL BUCUREȘTI are loc un nou TERMEN în procesul fostului șef al CAMEREI de COMERȚ a ROMÂNIEI, Mihai VLASOV

Azi, la Curtea de Apel București, are loc un nou termen în procesul în care Mihai Vlasov, fost șef al Camerei de Comerț a României este acuzat de folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii unor foloase, delapidare în formă continuată și fals în înscrisuri.

Alături de Mihai Vlasov este judecată și fiica sa care este învinuită pentru complicitate la delapidare, dar și soțul acesteia, Marian Nedelcu sub acuzația de complicitate la delapidare și fals în înscrisuri. În același dosar mai sunt trimiși în judecată fostul secretar general Camerei de Comerț, Rodica Grigorescu, fostul director general al Romexpo, Mariana Suciu, și încă o persoană.

Faptele care vor fi judecate în acest proces datează din perioada 2008-2014. Mihai Vlasov este acuzat că în calitate de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României a abuzat de funcția deținută și de influența dobândită în această calitate și a întreprins demersuri pentru obținerea unor foloase materiale personale și pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituției pe care o reprezenta. Astfel, a adus grave prejudicii atât Camerei de Comerț și Industrie a României, cât și S.C. Romexpo S.A. la care C.C.I.R. este acționar majoritar, arată un comunicat DNA.

După ce a preluat conducerea C.C.I.R., inculpatul Vlasov Mihail a întreprins acțiuni astfel încât bani din bugetul instituției să ajungă la diverse entități/societăți comerciale, în scopul sprijinirii intereselor materiale proprii sau ale unor membri de familie, prin încheierea de contracte și convenții.

Prejudiciul total cauzat bugetului C.C.I.R. este de 54.342.145, 20 lei, iar prejudiciul total cauzat bugetului S.C. Romexpo S.A. este de 6.086.741,44 lei.

Procurorii anticorupție au pus sechestru asupra a cinci imobile care au fost deținute de către Mihail Vlasov și înstrăinate către membri ai familiei sale în scopul eludării măsurilor asigurătorii.

De asemenea, a mai fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatei Vlasov Elena Ingrid.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Mihail Vlasov a mai fost trimis în judecată în alte două dosare penale, în legătură cu exercitarea funcției de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României.