Evenimentul ZileiJustitieCurtea de Apel Bucureşti decide azi dacă Ana Maria Nedelcu va fi extrădată. Judecătorul a rămas în pronunţare

Curtea de Apel Bucureşti decide azi dacă Ana Maria Nedelcu va fi extrădată. Judecătorul a rămas în pronunţare

Curtea de Apel Bucureşti decide azi dacă Ana Maria Nedelcu va fi extrădată. Judecătorul a rămas în pronunţare
Joi, 19 mai a avut loc la Curtea de Apel Bucureşti, procesul privind extrădarea Anei Maria Nedelcu. Astăzi, mama acuzată de răpire la nivel internaţional va afla dacă va fi extrădată. Ana Maria Nedelcu susține că a fugit cu copilul din Canada de teama fostului soț, încălcând ordinului de custodie comună cu tatăl copilului.

Astăzi, Ana Maria Nedelcu va ajunge din nou în faţa instanţei, după ce procesul din data de 11 mai a fost amânat pentru ca la dosar să ajungă motivarea Înaltei CurŢi prin care Nedelcu a fost eliberată din arest preventiv. La termenul anterior Vasii a invocat nulitatea cererii de extrădare deoarece a fost trimisă prin Ambasada Canadei, nu prin Ministerul canadian de Justitie, cum e procedura. 

Procurorul a cerut instanţei respingerea cererii de extrădare a mamei acuzate de răpire, arătând că Ana Maria Nedelcu este cercetată pentru nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorilor, infracțiune pedepsită în legislația română cu privarea de libertate pentru maxim 3 luni.

Cererea de extrădare e supusă tratatului dintre România şi Canada. Persoana extrădată e cercetată pentru că nu a respectat măsurile privid minorul. În legea românească, fapta se pedepseşte cu de privarea de libertate pentru o perioadă de 3 luni. Atât în legea noastră cât și în legea canadiană sunt 2 fapte: nerespectarea măsurilor privind minorul și lipsirea de libertate.  

 Nespectarea măsurilor privind minorul presupune reținerea în sensul de a nu răspunde la ușă celuilalt părinte sau ascunderea copilului în altă casă. Nu pot fi ambele reținute în aceeași cauză. Respingeți cererea de extrădare.”

Şi avocaţii apărării au cerut respingerea cererii de extrădare, motivând că nu sunt respectate cerințele legii speciale.

 “Respingeți cererea de extrădare. Nu sunt respectate cerințele legii speciale. Astăzi e cerută Nedelcu, mâine pot fi ceruți membri ai familiilor noastre. Ocrotiți doi cetățeni -mamă și copilul-de un abuz”, a declarat Maria Văsii.  

Judecătorul a rămas în pronunţare.


Accesează: