Evenimentul Zilei > Politica > Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea PNL privind organizarea alegerilor locale într-un tur
Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea PNL privind organizarea alegerilor locale într-un tur

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea PNL privind organizarea alegerilor locale într-un tur

Curtea de Apel București a respins azi cererea PNL de anulare a hotărârii de guvern privind organizarea alegerilor locale într-un singur tur de scrutin.

Pe 3 aprilie, copreședintele PNL Alina Gorghiu afirma că încă speră în organizarea de alegeri locale în două tururi. Potrivit acesteia, și în cazul unei decizii cu câteva zile înainte de data alegerilor (5 iunie), acestea se pot amâna două săptămâni.

"Eu nu cred că timpul ar trebui să blocheze un demers care duce la ideea de democrație în România și la legitimitatea primarilor. E timp suficient. Și dacă se pronunță cu câteva zile înainte, avem tot timpul din lume să organizăm, peste două săptămâni, după data de 5 iunie, alegeri. (…) Încă toată lumea știe în acest moment de un tur de alegeri. Dar dacă vă uitați pe orice analiză sociologică făcută pe acest subiect (…), o să vedeți că apetența pentru două tururi de alegeri e foarte mare. A fost una dintre solicitările celor care au protestat anul trecut după Colectiv", a precizat Gorghiu.