Evenimentul Zilei > Justitie > Curtea de Apel Alba Iulia a rămas în pronunțare în dosarul lui Augustin Lazăr
Curtea de Apel Alba Iulia a rămas în pronunțare în dosarul lui Augustin Lazăr

Curtea de Apel Alba Iulia a rămas în pronunțare în dosarul lui Augustin Lazăr

Curtea de Apel Alba Iulia a rămas, marți, în pronunțare, în procesul deschis de Augustin Lazăr după ce Tudorel Toader a decis să îl revoce din funcție. Avocatul lui Lazăr a contestat revocarea având în vedere faptul că clientul său s-a pensionat între timp.

Potrivit lui Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, instanța a rămas în pronunțare, până mai târziu. ”Instanța a rămas în deliberare și pronunțare pe excepția lipsei de interes invocată în timpul procesului de către apărătorul reclamantului”, a declarat, pentru EVZ, Muntean. Această excepție arată că nu ar mai exista nicio finalitate a procesului în condițiile în care  Augustin Lazăr s-a pensionat.

În acest moment nu se știe dacă completul de judecată se va pronunța tot marți, sau dacă va decide, având în vedere complexitatea cazelor instrumentate azi, să mai delibereze în acest caz.

Amintim că procedura de revocare a lui Augustin Lazăr a fost declanşată de către Tudorel Toader în data 24 octombrie 2018, iar Augustin Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie. Cauza a ajuns să se judece la Alba Iulia în conformitate cu decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, având în vedere domiciliul procurorului general.