Acestea sunt: Argeş, Buzău, Călăraşi, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa Mehedinţi, Olt, Prahova, Vrancea şi în municipiul Bucureşti.
Mai puţin de zece şcoli închise
În celelalte judeţe, situaţia se prezintă astfel: 7 inspectorate şcolare judeţene au raportat suspendarea cursurilor în mai puţin de 10 unităţi de învăţământ (Arad, Bihor, Constanţa, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Timiş), iar alte 5 judeţe înregistrează maximum 100 de unităţi de învăţământ închise ( Brăila, Caraş-Severin, Galaţi, Teleorman, Vaslui).
Peste un milion de copii stau acasă
La nivelul întregii ţări, au fost închise 7156 de unităţi şcolare, în care învăţau 1.103.635 elevi. Precizăm că la nivelul fiecărui judeţ, conducerea inspectoratului şcolar este parte componentă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). Inspectorii şcolari generali participă la întâlnirile de lucru ale acestor structuri în cadrul cărora deciziile luate se află în strânsă concordanţă cu evoluţia condiţiilor meteorologice din fiecare zi. În momentul în care CJSU ia o hotărâre cu privire la desfăşurarea sau suspendarea cursurilor şcolare, inspectoratul şcolar judeţean este responsabil de informarea corectă şi promptă a opiniei publice cu privire la situaţia specifică din fiecare comunitate locală.
Linia specială Tel Verde 0.800.816.ABC (unde ABC reprezintă indicativul telefonic al judeţului) este la dispoziţia părinţilor elevilor şi cadrelor didactice până la ora 22.00 pentru informaţii punctuale legate de desfăşurarea cursurilor din fiecare unitate de învăţământ.