Editura Evenimentul si Capital

Şomerii şi agricultorii pot ajunge în Austria. Un proiect le plăteşte cursurile de perfecţionare

cursuri platite pentru agricultori
Autor: | | 1 Comentarii | 449 Vizualizari

540 de persoane inactive şi 200 de persoane ocupate în agricultura de subzistenţă vor urma cursuri de pregătire pentrua deveni îngrijitori de copii, bătrâni, ospătari, dar şi lucrători în domeniul IT. Cursanţii primesc 10 lei pentru fiecare oră de curs, plus bani de hrană şi transport gratuit.

”Unele cursuri sunt deja în derulare, iar altele vot începe în luna martie a anului viitor. Fiecare cursant beneficiază de 10 lei subvenţie neimpozabilă pentru fiecare oră de curs, transport gratuit care este suportat de proiect plus, 10 lei suport de hrană”, a explicat, pentru EVZ, Alexandru Lăpușan, manager de proiect Austromed Holding SRL. Potrivit acestuia, 50 % dintre persoanele selectate sunt femei, fără ocupaţie, din zona rurală. Organizatorii proiectului au prevăzut un curs de 720 de ore, altul 360 de ore şi un alt curs de 60 de ore, iar la sfârşitul acestora, în baza diplomelor de calificare, unii dintre absolvenţi sunt ajutaţi să găsească locuri de muncă în ţări precum Austria.

Proiectul denumit “Acţiuni strategice pentru dezvoltare strategică” este în valoare totală de 15.774.731,30 lei, fiind o aplicaţie a strategiei Uniunii Europene de integrare profesională şi îmbunătăţire durabilă a nivelului de trai al persoanelor defavorizate şi se desfăşoară în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni!”, cu finanţare nerambursabilă din Fondul Social European.

Potrivit Austromed Holding srl, cursurile urmăresc de fapt calificarea în profesii cu înaltă valoare socială, aflate în expansiune în România şi cu mare căutare în ţări dezvoltate ale Uniunii Europene: „îngrijitoare bătrâni la domiciliu”, “îngrijitoare copii la domiciliu” și “ospătari”.

Cursurile de calificare pot fi completate cu cele de perfecționare: „competenţe informatice”, destinate dezvoltării abilităților de lucru cu computerul și „competenţe antreprenoriale”, indispensabile înfiinţării şi conducerii propriei afaceri.

Pentru facilitarea angajării grupul ţintă va beneficia de consiliere profesională și mediere pe piaţa muncii. Cursurile, consilierea profesională și medierea muncii sunt gratuite, la aceste activităţi urmând să ia parte 540 de persoane inactive şi 200 de persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, cu domiciliul în Bucureşti, Ilfov, Teleorman, Dâmboviţa sau Prahova.

Participanţii vor primi subvenţii pe toată durata prezenţei la cursuri. Competenţele însușite în cadrul cursurilor de antreprenoriat vor putea fi aprofundate prin sesiuni suplimentare de consultanţă, la finele cărora va avea loc un concurs cu premii pentru cele mai bune 75 de planuri de afaceri.

Activitățile proiectului “Acţiuni strategice pentru dezvoltare strategică” sunt planificate să dureze 18 luni, până la 27 septembrie 2015 de către Austromed Holding srl, în parteneriat cu bit education & consulting România srl, Asociaţia Comunelor din România şi expertul transnaţional bit management Beratung GmbH.

Dragnea si Dancila, o noua CONFRUNTARE! Surpriza! Care e marul discordiei acum

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI