Specialiștii din Rusia au numărat cu cel puțin 1000 de proteste de stradă mai mult în 2018 decât în anul precedent, având diverse motive, de la mărirea vârstei de pensionare la majorarea prețurilor la gaze.

Într-o școală din Ekaterinburg, al patrulea oraș ca mărime al Rusiei, a fost organizat un curs de pregătire militară, în care elevii au fost învățați cum să împrăștie o demonstrație de stradă ca niște jandarmi adevărați, scrie site-ul 66.ru.

Joia aceasta, cursul s-a încheiat cu un examen practic, în care cursanților li s-a arătat cum să facă față unui atac al unui grup înarmat cu cocteiluri Molotov și bâte.

„Liderul manifestației a fost încătușat după o scurtă confruntare”, a scris site-ul citat. „Ceilalți participanți au fugit.”

După încheierea cursului, absolvenții au depus un jurământ de credință și au fost primiți în Yunarmia, o organizație militară a tinerilor tutelată de Ministerul Apărării.

Fotografiile date publicității arătată în jur de o duzină de copii privind ciocnirea dintre protestatarii mascați și jandarmii în uniformă.