Brigada Rutieră din București a organizat un program de instruire și conștientizare a siguranței rutiere dedicat livratorilor de mâncare care lucrează cu platformele digitale membre ale Coaliției pentru Economia Digitală.
Brigada Rutieră a avut ca scop familiarizarea lucrătorilor străini cu regulile de circulație pe care trebuie să le respecte în calitate de participanți la trafic.
Legislația rutieră reglementează circulația pe mopede, scutere electrice și biciclete. Astfel, cunoașterea detaliată a acestor reguli de către livratori este deosebit de importantă pentru a asigura siguranța în trafic.
Brigada Rutieră, curs de legislație pentru livratorii de mâncare
„Activitățile preventiv educative desfășurate de Brigada Rutieră București reprezintă o prioritate. În acest context am agreat organizarea unui asemenea seminar de educație rutieră. Este foarte important să explicăm că regulile de circulație salvează viața.
În cadrul acestui eveniment am prezentat, în limba engleză, o introducere în legislația rutieră astfel încât livratorii care vin din țări cu o cultură diferită a traficului să cunoască în primul rând regulile de circulație ca mai apoi să înțeleagă obligativitatea respectării acestora”, a declarat Claudiu Costea, Subcomisar de Poliție, Brigada Rutieră a Municipiului București.
Se speră ca astfel de prezentări să contribuie la scăderea numărului de evenimente rutiere. Mai ales cele în care sunt implicați cetățeni străini ce livrează mâncare.
Brigada Rutieră afirmă că dorește să continue aceste evenimente pentru a asigura că regulile de circulație rutieră sunt știute de cât mai mulți livratori de origine străină.
Cunoașterea regulilor de circulație, extrem de importantă
Înțelegerea și respectarea regulilor de circulație reprezintă aspecte de o importanță crucială pentru promovarea siguranței rutiere. Siguranța în trafic nu se rezumă doar la cunoașterea și respectarea acestor reguli.
Notificarea autorităților competente în cazul producerii unui incident în trafic reprezintă o componentă la fel de esențială, cu atât mai mult cu cât viteza de intervenție poate avea un impact semnificativ asupra vieților implicate.
„Siguranța rutieră este deosebit de importantă pentru noi și pentru partenerii noștri. Prin acest seminar de educație rutieră vrem să familiarizăm livratorii străini și nu doar pe aceștia cu regulile rutiere din România.
Suntem conștienți că există diferențe notabile în ceea ce privește circulația și siguranța rutieră din România față de unele țări de origine. Implicarea în organizarea acestui seminar a Brigăzii Rutiere București evidențiază nivelul de atenție pe care îl acordăm acestui aspect”, a declarat Cătălin Codreanu, Președintele Coaliției pentru Economia Digitală.
El a mai punctat că se dorește ca această colaborare să continue și pe viitor. Există disponibilitate la nivelul Coaliției ca materialele seminarelor să fie disponibile și în limba țărilor de origine a livratorilor de origine străină.