Cămile sunt animale domestice care au descoperite în Asia și Africa. Adesea trăiesc în regiuni deșertice sau semi-deșertice. Nomazii păstrează cămile pentru laptele și carnea lor pe care o consumă pentru a supraviețui.
Cămile ajută, de asemenea, la transportul dintr-un loc în altul în căutarea pășunii pentru comunitățile pastorale. Iată câteva lucruri extrem de interesante despre cămile.
Capacitatea cămilelor de a rămâne supraviețui săptămâni întregi fără a fi nevoie să bea apă le-a făcut să fie poreclite „corăbii ale deșertului”. Mai exact, în timpul iernii, aceste animale de deșert pot supraviețui 6-7 luni fără apă. Cu toate acestea, de fiecare dată când au acces la apă, pot bea până la 32 de litri într-o singură sesiune de băut!
Durata de viață a cămilelor este de 40 de ani. Cei mici se nasc cu pielea albă dar odată cu înaintarea în vârstă capătă o culoare moronie. Cu toate acestea, pe măsură ce continuă să crească, crește pielea maro.
Fiind ușor scăzut în grăsimi totale și grăsimi saturate în comparație cu laptele de vacă. De asemenea, deține cantități suficiente de Fier și Vitamina C. Nutriționiștii afirmă că laptele de cămilă are capacitatea de a îmbunătăți sistemul imunitar al unei persoane, stimulează circulația sângelui, previne diabetul și îmbunătățește sănătatea inimii.
Cămilele Dromedare dețin o singură cocoașă, în timp ce cămilele cu două cocoașe sunt cunoscute sub numele de Cămile Bactriane. Majoritatea cămilelor de pe pământ sunt dromedari, care se mai numesc Cămilă Arabă. Cămilele Bacteriane pot fi împărțite în cele sălbatice și domestice.
Aceste buze sunt esențiale în căutarea hranei și hrănirea cu vegetație, precum plante sărate și plante spinoase. Ca și vacile, cămilele sunt animale rumegătoare.
În sălbăticie, camelidele formează grupuri dintr-un mascul dominant şi un harem de femele. Masculii în „exces” formează grupuri de „celibatari”. Dacă sistemele sociale ale camelidelor sud-americane nu au fost studiate prea detaliat, se cunosc mai multe despre modul în care interacționează cămilele unele cu altele. Ambele specii trec printr-un ritual elaborat şi dramatic când un mascul dominant se confruntă cu un pretendent.
Mai întâi, conducătorul haremului scrâșnește din dinți, își freacă de cocoașă o glandă din partea din spate a capului (sau de cocoașa din față în cazul cămilei bactriene), plesnește zgomotos din coadă lovind-o de crupă şi urinează pe membrele posterioare, partea dorsală şi coadă. Cei doi pășesc apoi unul lângă altul, îşi etalează profilurile înalte, cocoșate, şi scot un sac ca o vezică roșie (dulaa) din colțul gurii.
Cămile îi poartă pe cei mici timp de 14 luni în pântece. Această perioadă de gestație este cu 5 luni mai mare decât perioada de gestație umană de 9 luni. Interesant este că o cămilă nou-născută poate să meargă alături de mamă în jumătate de oră de la naștere.
Cămile pot merge cu o viteză maximă de până la 65 de kilometri pe oră și pot susține o viteză de mers de 40 de kilometri pe oră. Această viteză este destul de rapidă în comparație cu viteza medie umană de 5-6 kilometri pe oră sau viteza unei vaci de 4,5 kilometri pe oră.