Evenimentul Zilei > International > Nu este glumă! Poliţia în alertă: CURCANII ATACĂ localnicii şi blochează traficul
Nu este glumă! Poliţia în alertă: CURCANII  ATACĂ localnicii şi blochează traficul

Nu este glumă! Poliţia în alertă: CURCANII ATACĂ localnicii şi blochează traficul

Cârduri de curcani sălbatici au invadat oraşul Boston şi atacă persoanele pe care le întâlnesc. Poliţia se confruntă cu această situaţie de câţiva ani dar fără rezultate concrete.

Oficialii din Boston au afirmat că au primit foarte multe plângeri faţă de anul trecut. ''În urmă cu câţiva ani era o problemă mai izolată,'' a declarat David Scarpitti, biolog din cadrul Massachusetts Division of Fisheries and Wildlife. ''Însă acum au început să se împrăştie prin toate comunităţile din Boston,'' titrează dedailymail.co.uk

Deseori păsările blochează traficul, dar în utlimii ani acestea au început să fie violente, poliţiştii fiind nevoiţi să împuşte câţiva dintre curcani. O bătrână de 72 de ani le-a declarat poliţiştilor faptul că o ''gaşcă'' de curcani au atacat-o, ciupit-o şi zgâriat-o în timp ce se plimba.

Conform specialiştilor, curcanii sălbatici sunt mult mai puternici şi rapizi decât cei crescuţi în ferme.
În timp ce unii locuitori se plâng, alţii sunt bucuroşi de revenirea curcanilor sălbatici. ''Nu cred că sunt periculoşi,'' a declarat Suzette Abbott, una dintre locuitoare. Iar alt localnic spunea că  îi plac foarte mult mai ales culorile din penaj şi nu merită împuşcate bietele vieţuitoare.

Orașele cu probleme similare din New Jersey, Iowa și Oregon au interzis hrănirea curcanilor în ultimii ani, iar Montana a promulgat o interdicție similară la nivel național în luna mai.