El a fost însoțit, vineri dimineața, la Biroul Electoral Central de Dacian Cioloș și staff-ul Alianței USR-PLUS, pentru a depune listele de semnături. Potrivit liderului USR, s-au strâns aproximativ 400 000 de semnături.

Prezidențiabilul a mai spus că își dorește o dezbatere reală cu contracandidații săi, în special cu președintele Klaus Iohannis și lidera PSD Viorica Dăncilă. Consideră că unul dintre ei este candidatul cu care va intra în turul doi.

Președintele PLUS a atacat subtil PNL în legătură cu preluarea guvernării. El a spus că dacă moțiunea va trece, este nevoie de certitudini legate de premier și program de guvernare, dar de la o majoritate parlamentară, să nu se mai încropească ceva și să se umble haihui după un prim-ministru.„Alianţa USR-PLUS a pregătit un tandem, tocmai pentru că suntem conştienţi de faptul că va trebui ca în cel mai scurt timp să răspundem la aşteptările oamenilor de a pune pe masă un proiect cu adevărat consistent şi pentru preşedintele României, şi pentru guvernare imediat”, a afirmat Cioloș.

Joi, a depus lista cu semnături Viorica Dăncilă. Președintele Klaus Iohannis ajunge și el vineri la BEC pentru a depune listele. Va fi însoțit de președintele PNL Ludovic Orban, dar și de alți lideri liberali.

”Vechea clasă politică, actualul preşedinte Klaus Iohannis, PNL, ne spun constant că mai bine nu se poate. Noi sunem că se poate mai bine. Preşedintele Iohannis a fost un pompier pentru momentele în care casa a luat foc şi se prăbuşea. Eu cred că dacă era un gospodar mai atent şi mai diligent, poate nu ajungeam să luăm foc de atâtea ori în ultimii ani”, a mai spus Barna.