Evenimentul Zilei > Monden > Cuplu de poveste, la Premiile Gopo: Florin Piersic și Ioana Bulcă
Cuplu de poveste, la Premiile Gopo: Florin Piersic și Ioana Bulcă

Cuplu de poveste, la Premiile Gopo: Florin Piersic și Ioana Bulcă

Premiile Gopo, considerate și „Oscarurile” româneşti, i-au adus filmului lui Radu Jude o binemeritată recunoaștere.

 „Aferim” a câştigat nu mai puțin de 12 premii, printre acestea numărându-se trofeele pentru „Cel mai bun film” şi pentru „Cea mai bună regie”.

Luni seară, la Teatrul Național din București, a avut loc cea de-a zecea ediție a Galei Premiilor Gopo. Evenimentul, considerat și unul monden, a reunit cele mai importante nume ale filmului românesc. Radu Jude, regizorul „Aferim”, nu a fost prezent, dar producătorul Ada Solomon a urcat pe scenă pentru a primi două dintre statuetele câștigate de lugmetrajul ce a fost propunerea României la Oscar: pentru „cel mai bun film” și pentru „cel mai bun regizor”.

Parteneri o jumătate de veac

Cel mai emoționant moment al serii i-a aparținut marelui actor Florin Piersic (80 de ani), ce a primit premiul pentru întreaga carieră, la Gala Gopo. Acesta a venit însoțit de actrița Ioana Bulcă (83 de ani). Din aceeași generație cu Piersic, promoția 1957, frumoasa actrița, ce i-a dat viață într- un mod inegalabil Anei din „Moara cu noroc”, în 1955, a format, pentru mai bine de jumătate de secol, alături de celebrul Florin Piersic, un cuplu de invidiat, atât în film, cât și în teatru. Foarte atent cu partenera sa, Piersic a dezvăluit că Ioana Bulcă a fost prima sa parteneră de scenă, la Teatrul studenţesc Casandra, unde se juca „Peer Gynt”. „Sunt bucuroasă că mă aflu aici. Am făcut un efort pentru a fi alături de Florin, deși sănătatea îmi face probleme”, a spus Ioana Bulcă.