Evenimentul Zilei > Actualitate > „Cupa Nadia Comâneci” a ajuns la cea de-a IV-a ediție: „Important este să ajuți tinerele generații să facă, la rândul lor performanță, să îți calce pe urme”
„Cupa Nadia Comâneci” a ajuns la cea de-a IV-a ediție: „Important este să ajuți tinerele generații să facă, la rândul lor performanță, să îți calce pe urme”

„Cupa Nadia Comâneci” a ajuns la cea de-a IV-a ediție: „Important este să ajuți tinerele generații să facă, la rândul lor performanță, să îți calce pe urme”

Fundația Nadia Comăneci și Clubul Sportiv Municipal Onesti organizează, joi si vineri, 27 – 28 aprilie, cea de-a 4-a editie a ”Cupei Nadia Comăneci”, care va avea loc în sala de gimnastică a CSM Onesti, cu participarea a peste 50 de tinere gimnaste, reprezentand cele mai mari cluburi din țară.

„Cred că nu este suficient doar să faci performanță într-un anumit domeniu. Important este să ajuți tinerele generații să facă, la rândul lor performanță, să îți calce pe urme, chiar să te depășească, dacă este posibil. Toate proiectele noastre își propun să încurajeze tinerele generații să nu renunțe la lupta pentru performanță, fie ea în sport sau alt domeniu. Iar Cupa Nadia Comăneci este doar un imbold pe care îl încercăm să îl dăm micilor gimnaste în drumul ales, încurajându-le să continue să muncească și să se dedice acestui sport minunat, pentru că numai prin dăruire și implicare totală poți avea rezultate excepționale”, afirmă Nadia Comăneci, presedinte fondator al Fundației.

Cupa ”Nadia Comaneci”, precum și ”10 pentru gimnastică” sunt doar două dintre proiectele inițiate de Fundația Nadia Comăneci pentru susținerea gimnasticii românești, programe ce urmăresc sprijinirea, încurajarea și promovarea sportului de performanță și a gimnasticii în special, strângând fonduri pentru a susține pregătirea sportivă a copiilor și tinerilor din cluburile de gimnastică din țară.
”Anul acesta se implinesc 40 de ani de la primul 10 olimpic primit de Nadia Comăneci la Montreal, iar Cupa Nadia Comăneci a ajuns la cea de-a IV-a ediție. Se pare că cifra patru este cifra acestui an. Ne bucurăm să vedem că, an de an, cele mai mari cluburi de gimnastică din tară își înscriu fetele la această competiție și ne dorim ca, pe viitor, evenimentul să fie dezvoltat într-un eveniment polivalent, asemănător cu cel organizat de Nadia si Bart în Oklahoma City”, a declarat Virgil Munteanu, director general și vicepreședinte al Fundației Nadia Comăneci.

Câștigătoarele primelor trei locuri vor fi răsplătite cu premii constând în diplome, plachete, cărți, tricouri, rucsacuri personalizate, dar și cartea ”Scrisori către o tanără gimnastă” a Nadiei Comăneci, tricouri si rucsacuri personalizate.
De asemenea, primele trei clasate la individual compus (nivel 1 și 2), vor fi răsplătite cu burse în valoare de câte 500 Euro (locul 1), 150 Euro (locul 2) și 75 Euro (locul 3), oferite de Fundația Nadia Comăneci, cu sprijinul partenerilor acestei ediții, respectiv Dedeman și Societatea Comercială Construcții Erbașu.

Sursa: Fundația Nadia Comăneci