Cupa Mondială merge după bani în Rusia şi în Qatar

Cupa Mondială merge după bani în Rusia şi în Qatar

FIFA a atribuit favoritelor ediţiile din 2018 şi 2022 ale Cupei Mondiale.

Rusia a fost desemnată ieri organizatoarea Cupei Mondiale de fotbal din 2018, iar Qatar va găzdui ediţia din 2022. Rusia, cea mai mare ţară din lume, a câştigat prin votul secret al celor 22 de membri ai FIFA, lăsându-le cu buza umflată pe celelalte candidate: Anglia, Spania/Portugalia şi Olanda/Belgia.

Joseph Bllatter, preşedintele FIFA, a făcut în luna octombrie o vizită la Moscova şi i-a dat asigurări premierului Vladimir Putin că "Rusia are şanse bune", stârnind destule controverse. În ultimele zile au existat destule voci care au acuzat un vot măsluit de FIFA.

Turneu final pe o rază de 30 de kilometri

Ne puteți urmări și pe Google News

Qatar este prima ţară din Orientul Mijlociu care va găzdui cea mai importantă competiţie fotbalistică a lumii. Şeicii au promis stadioane futuriste şi o infrastructură imbatabilă.

Interesant este că micuţa ţară asiatică nu a fost aleasă neapărat pentru stadioanele viitorului pe care le deţine, dotate cu instalaţii de climatizare, ci pentru o promisiune pe care Sepp Blatter i-ar fi făcut-o lui Mohammed bin Hamman, preşedintele Confederaţiei Asiatice de Fotbal! Qatar are o suprafaţă de 11.437 kilometri pătraţi, iar distanţa dintre stadioanele care vor găzdui jocurile nu va fi mai mare de 30 de kilometri!

Vezi filmuleţe de prezentare ale celor două câştigătoare