Evenimentul Zilei > Social > „Cumințenia Pământului” a ratat o șansă de a trece de Parlament
„Cumințenia Pământului” a ratat o șansă de a trece de Parlament

„Cumințenia Pământului” a ratat o șansă de a trece de Parlament

Ieri, când Camera Deputaților s-a reunit ca să voteze cererea de începere a urmăririi penale pentru Eugen Bejinariu, s-a speculat că ar fi un moment bun pentru a fi forțată introducerea pe ordinea de zi a votului pentru legea de aprobare a Ordonanței ”Cumințenia Pământului”.

Chiar dacă ședința ar fi avut cvorum, legea nu a ajuns la plen. Acum se spune că se va forța introducerea ei pentru ședința din 5 decembrie, ultima din această legislatură, dar e greu de crezut că atunci se va întruni numărul de parlamentari necesari.

Vot vital

Așa cum am mai spus în paginile Evenimentului Zilei, legea a devenit importantă după ce Guvernul a renunțat la a mai rezolva situația prin ordonanțe de urgență. Prin acest act normativ se aprobă cumpărarea operei lui Constantin Brâncuși, se reglementează subscripția publică (încheiată încă din 30 septembrie) dar și amendamentul făcut de liberali, privind cumpărarea sculpturii cu toți banii de la buget.

Vor fi discutate și amendamentele trimise de Guvern la 17 noiembrie, privind înființarea Fondului Brâncuși și cele prin care Executivul se obligă ca, până la 30 iunie 2017, să stabilească procedurile de returnare a banilor strânși prin subscripție, iar plata efectivă se va face până pe 31 decembrie 2017.