Cum vinde fotografia in România? Despre artă și pasiune

Cum vinde fotografia in România? Despre artă și pasiune

În era în care aparatele profesionale sunt accesibile tuturor, există tot mai mulți oameni care își cumpără aparate DSLR și se consideră deja fotografi profesioniști. Nu ai motive să îi condamni, în zilele noastre aparatul foto își face treaba foarte bine, iar cadrele realizate sunt unele bune, cu potențial. Cu toate acestea există tineri care își iau în serios pasiunea pentru fotografie și pe lângă pozele oferite prietenilor fac cursuri foto, au premii internaționale sau chiar vernisaje.

 Am ales să vorbim cu doi dintre cei mai activi tineri din acest domeniu, Dragoș Voicu- student și Cătălina Cosma- liceean. Pentru ei, pasiunea a devenit o potențială carieră, iar rezultatele lor depășesc performanțele multor fotografi profesioniști. Cât se câștigă din fotografie, câți bani costă această pasiune și cât timp presupune alfăm chiar de la ei.

Ea a expus în Luxembourg

DSC_0214

Ne puteți urmări și pe Google News

Cătălina Cosma are 18 ani și se pregătește să dea admiterea la UNARTE, pentru ea fotografia a devenit o artă și o viitoare meserie. Printre realizările tinerei se numără o lucrare expusă în Luxembourg, un vernisaj în București și o colaborare cu un site pentru tineri ,,Pentru mine a devenit o adevărată pasiune, iar fotografia mea e artă. Înțeleg și conceptul de comercial, dar îmi place să surprind oamenii, arhitectura sau pozele astfel încât să exprime ceva. Pentru mine pozele sunt o artă.Știu că pasiunea mea e riscantă, trebuie să te faci cunoscut ca să câștigi. Nu am obținut mari avantaje din fotografie până acum , dar sunt abia la început de drum. Am început să fac poze în clasa a VIII-a, iar în aparate am investit în jur de 2000 de euro până în prezent. Banii i-am obtinut dintr-o bursă de merit de la școală, dar m-au ajutat și părinții."

 

 

 

El a fost fotograful lui What's UP

1490684_695095410515332_638302163_o

Dragoș Voicu are mai multe evenimente la activ, expoziții, dar și colaborări interesante cu artiști ca What's Up 

Citește continuarea aici