Evenimentul Zilei > Politica > Cum văd liderii PSD tandemul Dragnea-Ghiţă pentru şefia partidului. Vezi cine îi susţine deja
Cum văd liderii PSD tandemul Dragnea-Ghiţă pentru şefia partidului. Vezi cine îi susţine deja

Cum văd liderii PSD tandemul Dragnea-Ghiţă pentru şefia partidului. Vezi cine îi susţine deja

Unii dintre liderii PSD au reacţionat la anunţul lui Sebastian Ghiţă privind candidatura lui Liviu Dragnea la şefia partidului în tandem cu el. Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea, care a devenit şi purtător de cuvânt al partidului, a spus că îi va vota pe cei doi.

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, referindu-se la candidatura în tandem a lui Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiță la şefia PSD, că doar Congresul stabileşte cine iese preşedinte al partidului.

”Conform Constituţiei României şi Statutului PSD, orice persoană care deţine calitatea de membru PSD are dreptul de a alege şi de a fi ales. Cine iese preşedintele PSD nu poate stabili decât Congresul partidului, Congres la care participă reprezentanţii miilor de membri ai PSD care în acest moment muncesc cinstit şi sunt dăruiţi câştigării alegerilor prezidenţiale de către Victor Ponta, fiind în acest moment singurul lucru care mă interesează”, a spus Oprişan pentru MEDIAFAX.

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că personal apreciază tandemul Dragnea-Ghiţă şi le va acorda votul la Congresul PSD, dacă cei doi îşi vor depune candidaturile, ea arătând că mesajul este de continuitate a rezultatelor bune obţinute de echipa Ponta-Dragnea.

Eu, personal, apreciez tandemul Liviu Dragnea-Sebastian Ghiţă. Dacă îşi vor depune candidaturile, îi voi vota la Congres. Mesajul este de continuitate a rezultatelor foarte bune obţinute de PSD la alegerile locale, parlamentare şi europarlamentare de echipa de conducere Victor Ponta-Liviu Dragnea”, a declarat Gabriela Firea, pentru MEDIAFAX.

Firea, care este şi preşedintele PSD Ilfov, a arătat că, în acest moment, este necesar ca organizaţiile PSD din ţară să fie focusate pentru campania prezidenţială.

”Ne concentrăm sută la sută pe campania electorală. Victor Ponta este cel mai bun candidat şi va fi preşedintele României din decembrie. Dar acum e necesar ca organizaţiile PSD din ţară să rămână focusate”, a spus Firea.

Vicepreşedintele PSD Galaţi, deputatul Florin Pâslaru, spune că în partid sunt ”mulţi colegi de valoare” care pot candida la şefia PSD, dar este prematură o discuţie în acest sens, el apreciind, totuşi, că tandemul Liviu Dragnea-Sebastian Ghiţă este unul ”destul de bun”.

”Liviu Dragnea este actualul preşedinte executiv al partidului, este cel care conduce campania electorală, este un om de valoare în PSD, aşa cum avem şi alţi colegi. Există posibilitatea să fie candidat pentru preşedinţia partidului, dar cred că este prematur să vorbim despre acest lucru pentru că suntem în campanie electorală. Din discuţiile pe care cel puţin noi gălăţenii le avem cu colegii noştri de la centru, discutăm despre cum merge campania, ce am făcut până acum şi ce avem de făcut în continuare, în aşa fel încât să intrăm în turul doi cu un rezultat de peste 40-42 la sută pentru candidatul nostru Victor Ponta”, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, vicepreşedintele filialei judeţene Galaţi a PSD, Florin Pâslaru. 

Întrebat dacă anunţurile lui Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă nu contravin deciziei CEX al PSD de la Orăştie, ca discuţiile despre succesorul lui Victor Ponta la conducerea partidului să aibă loc după alegerile prezidenţiale, şi dacă nu ar trebui să existe sancţiuni pentru cei care încalcă acea hotărâre, Pâslaru a evitat să dea un răspuns.

El a mai spus că Liviu Dragnea este ”un bun conducator, un om cu multă forţă politică, cu multă experienţă politică şi cu viziune politică, elemente care contribuie la un CV pentru un preşedinte de partid”.

”Sunt mulţi pe lângă domnii Dragnea şi Ghiţă, mulţi colegi de valoare care îşi pot depune candidatura, dar, repet, este campanie electorală, iar noi cei din Galaţi ne vedem de bunul mers al campaniei electorale. Sunt colegi de valoare care pot candida şi deveni lideri ai PSD, dar acest lucru e prematur să-l discutăm acum…Totuşi, dacă vreţi, cred că tandemul Liviu Dragnea- Sebastian Ghiţă este un tandem destul de bun”, a mai spus Pâslaru.

Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, afirmă că orice discuţie legată de succesorul lui Victor Ponta la conducerea partidului ”este prematură”, iar toţi liderii PSD trebuie să se concentreze pe campania electorală, afirmând, totodată, că suspendările anunţate marţi după BPN ”sunt corecte”.

Liderul social-democrat din Arad, deputatul Dorel Căprar, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX – în contextul în care Sebastian Ghiţă a anunţat că va candida în tandem cu Liviu Dragnea la conducerea PSD – că orice discuţie despre succesorul lui Victor Ponta trebuie să aibă loc după alegerile prezidenţiale.

”Decizia de ieri (marţi – n.r.) din Biroul Permanet Naţional este corectă, foarte bună, pentru că nu trebuie să mai existe ieşiri publice pe tema succesorului lui Victor Ponta. Orice discuţii pe acest subiect sunt premature. Trebuie să ne concentrăm strict pe campania electorală, iar după alegeri să se discute în partid aceste lucruri”, a spus Căprar.

Referitor la anunţurile făcute de Ghiţă şi Dragnea, deputatul a spus că ”orice membru PSD e liber să-şi dorească să fie preşedintele partidului”.

Întrebat ce părere are despre Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă la conducerea partidului, Căprar a răspuns că PSD Arad nu ia în discuţii în acest moment susţinerea cuiva.