Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum va fi vremea de Florii şi de Paşte
Cum va fi vremea de Florii şi de Paşte

Cum va fi vremea de Florii şi de Paşte

Vremea va fi schimbătoare în următoarele două săptămâni, iar pentru zilele de Florii şi de Paşte se estimează temperaturi normale pentru această perioadă, cu maxime de 20 de grade Celsius.

"De Paşte, avem o primă estimare a prognozei, deşi este la finalul perioadei de două săptămâni a prognozei pe care o emitem azi (luni, 7 aprilie – n.r.). Există semnalul ca până în Florii să mai avem variaţii de temperatură, adică va fi o săptămână cu vreme foarte schimbătoare. După jumătatea acestei săptămâni, va urma o nouă perioadă de răcire a vremii. Sperăm, însă, ca în ziua de Florii vremea să fie în normalul perioadei din punct de vedere termic, ceea ce înseamnă că posibil pe sudul şi, poate, şi pe vestul ţării, să avem temperaturi de 20 de grade. Pentru săptămâna următoare şi posibil pentru ziua de Paşte, sperăm într-o vreme ceva mai stabilă, deşi nu sunt excluse episoadele de precipitaţii. Există semnalul ca, în ziua de Paşte, să fie cel puţin din punct de vedere termic asemănări cu ziua de Florii, aşa cum spune şi tradiţia. O estimare exactă a temperaturilor de Florii va fi dată după ziua de joi. Acum semnalul este unul al unei vremi destul de normale din punct de vedere termic pe jumătatea de sud a ţării", a declarat directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Florinela Georgescu, potrivit Agerpres.

Aceasta a mai spus că în primele trei luni, în România s-au înregistrat temperaturi mult mai mari decât valorile normale pentru această perioadă.

"Primele trei luni ale acestui an au avut o abatere deosebit de ridicată a temperaturilor faţă de mediile climatologice, ceea ce înseamnă temperaturi mult mai ridicate, ceea ce în sine reprezintă un record pentru ţara noastră. În acelaşi timp, în această foarte lungă perioadă de temperaturi peste normal, am avut un episod extrem de scurt, dar foarte violent de viscol. Numai sumarul primelor trei luni ale anului ne arată că suntem puşi în faţa unor manifestări extreme ale vremii", a declarat Georgescu, în cadrul conferinţei "Adaptarea la valurile de căldură în zona urbană", din cadrul proiectului SeeRisk.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: