Cum ucide coronavirusul

Scanările efectuate pe pacienţi arată că plămânii se umplu cu un mucus lipicios care împiedică respiraţia deoarece aerul nu are loc să pătrundă: este exact ceea ce dezvăluie imaginile cu raze X ale pacienţilor afectaţi de coronavirus.

În timp ce Covid-19 continuă să se răspândească în toată lumea şi numărul victimelor creşte, medicii încep să înţeleagă din ce în ce mai bine cum loveşte noul virus persoanele şi cum se extinde în corpurile lor.

După cum explică Skynews, scanările TC (Tomografie computerizată) ale pacienţilor au arătat pete albe în plămâni pe care radiologii le-au descris ca pe „opacităţi de sticlă mătuită”.  Aceste pete albe indică pulmonita. În special examenele pe corpurile unor persoane care au murit în China după contactarea virusului, au revelat că aceste spaţii sunt umplute cu un mucus lipicios care împiedică pacientul să respire fiindcă la un moment dat aerul nu mai are loc să pătrundă.

Imaginile produse de scanări pe o femeie de 41 de ani care, în afara febrei şi tusei, rezultase pozitiv la testul coronavirus, arată mucusul care umple spaţiile plămânilor săi. Potrivit unui studiu recent, persoanele care au contactat coronavirus sunt mai contagioase imediat după ce au fost infectate şi potenţial încă înainte de a arăta simptome şi de a se autoizola.

O cercetare a oamenilor de ştiinţă de la Bundeswehr Institute of Microbiology (Germania), a descoperit că transmiterile sunt probabil conduse de o mare viteză de răspândire virală a coronaviruslui. Aceasta se referă la procesul în timpul căruia virusul se înmulţeşte şi se răspândeşte în alte părţi ale corpului pacientului sau în mediul ambiant în care e posibil să continue să prolifereze.

În special, nivelurile cele mai înalte ale virusului s-au întâlnit în gâtul pacienţilor în primele faze ale infectării, când încă nu au mainfestat simptome: în acest stadiu, persoanele sunt în capabile să să mişte nestingherit şi să infecteze pe alţii, răspândid în acest el virusul, notează Il Giornale.