Şerban Copoț este unul dintre cei mai implicaţi tați din showbiz. Componentul trupei Animal X, care este tatăl a doi băieţi, a deschis o discuție aprinsă pe blogul său legată de modalitățile prin care părinții își pot învața ușor copiii, fără presiune, să se spele pe mâini înainte de fiecare masă. „Toţi adulţii ştiu cât de important este spălatul pe mâini, dar cum explici asta unui copil pe care îţi doreşti să-l creşti cu obiceiuri sănătoase? Să vă povestesc cum îl fac pe băiatul meu cel mare, Tedi (în vârstă de 4 ani n.r.), să meargă la spălat.


Sfat: „După ce termină spălatul pe mâini, întreabă-l ceva despre bacteriile rele, dacă au țipat când s-au dus pe scurgere, orice! Dacă ești atent la detalii îl vei învața să îi placă o astfel de rezolvare a situației”, a explicat Copoț


Orice regulă deasta, rigidă, care depăşeşte înţelegerea celui mic trebuie însoţită de o poveste care să îi explice necesitatea unui astfel de gestreflex. Oboseala sau foamea îl transformă, îmi imaginez că pe orice copil, într- un nesuferit care tratează orice rugăminte cu un refuz de catâr, care pur și simplu nu mai răspunde nici măcar la chestiuni elementare. Îi spun că pe mâinile lui se află o mulțime de bacterii urâte (și mă strâmb ca toate visele) care se roagă de el să nu cumva să se spele pe mâini, că nu vor să moară şi să se ducă pe vârtejul de la scurgerea de la chiuvetă, pentru că ele vor să îi între în gură sau în nas sau ochi și își doresc să îl îmbolnăvească. Asta înseamnă şi o plimbare cu maşina până la doctor, stat în pat fără joacă, etc. Haide Tedi, nu te spala! Noi vrem că tu să stai murdar! Spun toate astea cu o voce caraghioasă care să i se adreseze direct şi îl încurajează în direcţia încăpăţânării lui. Scenariul pe care i-l ofer include o ieşire victorioasă din încăpăţânare în care el nu cedează fără o luptă şi bacteriile sunt cele asupra cărora trebuie să îşi concentreze forţele şi furia. Îl văd cum uşor-uşor ia drumul băii şi se spală singur-singurel! El e fericit, tu mulţumit!”