Cum se spală corect mașina. Folosirea incorectă a jetului poate provoca daune mari
- Alexandru Sălăvăstru
- 31 martie 2024, 21:22
Experții transmit un avertisment cu privire la daunele care pot apărea atunci când spălăm mașina. Potrivit acestora, utilizarea incorectă a unui aparat de spălat cu presiune pe o mașină poate duce la costuri mari.
Sezonul curățeniei de primăvară a sosit
Sezonul curățeniei de primăvară, iar în aceste planuri probabil că intră și mașina. Multă lume apelează la aparatul de spălat cu presiune pentru a ușura munca, dar un expert a spus că folosirea acestei metode poate fi dăunătoare pentru mașină.
Experții în curățarea mașinilor, de la Simoniz, a avertizat cu privire la daunele care pot fi cauzate de utilizarea incorectă a unui aparat de spălat cu presiune pe o mașină.
Ei au spus că utilizarea incorectă poate duce la reparații costisitoare ale vopselei. Acesta a oferit și sfaturi despre cum să protejezi vopseaua în timp ce folosești un aparat de spălat cu presiune.
Experții ne sfătuiesc cum să spălăm corect mașina
Experții de la Simoniz au declarat:
„Un aparat de spălat cu presiune este o modalitate ideală de a curăța mașina, însă trebuie să avem grijă la riscuri. Pe lângă o curățare eficientă, aparatul poate distruge vopseaua de pe mașină”, au spus aceștia.
Cum funcționează aparatele de curățat cu presiune:
„Un aparat de spălat sub presiune utilizează un motor electric și o pompă de apă pentru a împinge apa prin furtun la presiuni incredibil de mari. Mașinile de spălat sub presiune concepute pentru uz casnic folosesc, de obicei, între 300-500 de litri pe minut. Fiecare picătură de apă care atinge suprafața este ca un mic ciocan care cioplește în murdărie. Este alegerea excelentă pentru a îndepărta murdăria de pe terase, grătare sau mașini”, au mai spus aceștia.
Aparatul de spălat cu presiune și folosirea incorectă
Experții spun că vopseaua poate avea de suferit dacă alegem să folosim un astfel de aparat:
„Dacă ne gândim la apă ca la niște „ciocane minuscule” care spulberă murdăria, aparatele de spălat sub presiune cauzează daune prin faptul că aceste „ciocane" lovesc prea tare, astfel că nu deteriorează doar stratul de murdărie, ci și vopseaua mașinii. Vopseaua deteriorată nu este sfârșitul lumii, dar poate fi inestetică, costisitoare de reparat și poate duce la apariția ruginii dacă este lăsată pentru o perioadă lungă de timp”, au mai arătat aceștia.
Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu puteți folosi un aparat de spălat cu presiune. Trebuie doar să fim atenți la modul în care îl folosim:
„Trebuie să folosiți jetul mașinii de spălat cu presiune la un unghi înclinat. De asemenea, trebuie crescută treptat presiunea și menținută la o distanță de cel puțin 30 cm. Ar putea fi util să folosiți o spălare cu presiune redusă pentru a clăti murdăria desprinsă de pe vopsea înainte de a folosi un aparat de spălat cu presiune”, au mai declarat aceștia.