Președintele Klaus Iohannis l-a propus pe Ludovic Orban pentru a prelua controlul noului Guvern, care, momentan se află în autoizolare din cauza Coronavirusului, scrie Stirileprotv.

Sâmbătă dimineaţă, cei 16 miniștri propuși de premierul desemnat vor fi audiați în condiții speciale, prin videoconferință, pentru că nu pot fi prezenți în Parlament. Noul cabinet propus de Ludovic Orban are aceeași formulă ca actualul Guvern interimar.

Vineri, guvernanţii au fost testați și, cu toate că niciunul nu a fost diagnosticat cu noul coronavirus, conform procedurii, ar trebui să stea în izolare până când ancheta epidemiologică va stabili cine a intrat în contact cu Vergil Chițac, liberalul infectat.

Votul de investire se va face în condiții speciale, toate măsurile de siguranță fiind luate.


Votul cu bile se va desfășura în sala Barbu Catargiu (sala Biroului Permanent al Camerei Deputaților), după următoarea procedură:

– prima Cameră la vot este Senatul României

– se vor organiza grupuri de aprox. 20 de persoane care vor vota în decurs de 15 minute. Pentru respectarea normelor de prevenire și limitare a virusului, accesul in sala de vot se va efectua individual.

– în sala de vot vor fi prezenți permanent chestorul care înmânează bilele și secretarul care consemnează prezența parlamentarilor la vot

– pentru a putea fi respectată programarea făcută pentru vot parlamentarii sunt rugați să fie prezenți la punctul de testare (sala I.Ghe.Duca, nivel P1) cu 30 de minute înaninte de momentul votării efective.