Pastele au devenit din ce în ce mai consumate de români, chiar dacă provin din bucătăria italiană. O rețetă de spaghete „Alfredo”, i-a cucerit pe internauți, în special pe utilizatorii TikTok. Este ușoară, rapidă, sățioas. O explicăm pas cu pas mai jos, deoarece merită încercată.
Rețeta de paste „Alfredo”. Ingredientele necesare:
- 1 kilogram spaghete
- 1 kg carne de vită tocată
- 1 ceapă mică, tăiată mărunt
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură de condimente amestecate (busuioc, oregano, rozmarin, cimbru, etc.)
- 1/2 linguriță piper negru
- 1 linguriță sare
- 1 lingurita chili, optional
- 1 borcan de sos de paste
- 1 borcan sos Alfredo
- 2 căni de mozzarella, mărunțită
- Busuioc proaspăt, fulgi de ardei roșu zdrobiți și parmezan ras, pentru servire
Cum se prepară spaghetele Alfredo. Rețeta i-a cucerit pe internauți
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Puneți o oală mare cu apă cu sare la fiert. Adăugați pastele și gătiți conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți și amestecați pentru a se acoperi cu sosul „AlfredoDeoarece această rețetă este finalizată în cuptor, luați pastele de pe foc înainte de a fi al dente, astfel încât să nu devină prea gătite după coacere, notează ziarulromanesc.ro.
Cum se preapară sosul Alfredo: este un sos cremos, popular pentru pastele italiene cu același nume. Rețeta este simplă și rapidă, se face folosind ingrediente de bază precum unt, smântână, parmezan ras, sare și piper. Se topește untul, se adaugă smântâna și se amestecă, apoi se îndepărtează de pe foc. Se pot adăuga opțional usturoi pisat, sare și piper. Parmezanul ras se amestecă în compoziție până când devine omogenă.
Sosul se toarnă apoi peste pastele fierte sau orice alt fel de mâncare preferată. Este un sos gustos și ușor de preparat, fiind apreciat pentru textura sa cremoasă și gustul bogat de brânză.
Cum se servesc pastele Alfredo
În timp ce pastele fierb, adăugați carnea de vită tocată, ceapa tăiată cubulețe, usturoiul și condimentele uscate într-o tigaie la foc mediu. Gătiți, amestecând din când în când, până ce ceapa s-a înmuiat, iar carnea de vită nu mai este roșie.
Coaceți pastele în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute până când sosul clocotește și brânza se topește. Se servesc cu parmezan roșu și garnisite cu busuoic.