Mușcatele sunt niște plante foarte viu colorate și multe persoane le pun în curte sau în casă. Ele nu se îngrijesc și nu se plantează greu. Cu toate astea, cei care doresc să își cumpere mușcate trebuie să știe câteva informații înainte.
Mușcatele sunt plante ușor de întreținut și de îngrijit, fiind printre cele mai populare flori de grădină sau de apartament. Este indicat să le plantezi în cel mai însorit loc din grădina ta. Apoi, pământul trebuie să fie bine drenat și fertil. Poți folosi un amestec de pământ cu nisip și pământ de frunze. În lunile aprilie-mai, trebuie să le ajuți cu îngrășământ special, fie lichid sau solid ori organic.
Dacă vrei să le plantezi în ghiveci, este indicat să cumperi mușcate curgătoare, pentru un efect și mai frumos. Pentru asta, ai nevoie de semințe de mușcate, în funcție de specia pe care o preferi. Pune trei sferturi de pământ special pentru aceste flori, apoi semințele, acoperi cu un strat subțire de pământ și uzi.
Mușcatele sunt ușor de întreținut. Ele au nevoie doar de apă și de lumină suficientă pentru a crește. Nu trebuie udate în exces, iar îngrășământul se pune doar dacă planta are nevoie. Poți să îi oferi îngrășământ lichid o dată pe an, pentru a face mai multe flori. Planta trebuie curățată de frunzele, petalele uscate și insecte. Iarna, pământul trebuie să se usuce între două udări. În luna februarie poți tăia tulpinile plantei pentru ca tufa să fie mai deasă.
Cum să ai grijă de mușcate
Muşcata se înmulţeşte prin butaşi, în aproape orice perioadă a anului. Se iau lăstari tineri şi se pun la înrădăcinat, fie în apă, fie direct în pământ. Se udă în permanenţă şi se ţin într-o încăpere întunecoasă. Iarna, recomandarea grădinarilor este să țineți mușcatele într-un loc răcoros şi luminos și să le udați rar. Muşcatele curgătoare sunt mai sensibile la frig decât celelalte. Iarna se ţin în încăperi cu lumină multă şi se udă la nevoie. Întunericul, răcoarea şi umiditatea excesivă ar putea distruge mușcatele, iar spaţiul în care se ţin trebuie să fie aerisit.
Atenție la dăunători. Puteți scăpa de ei cu ajutorul insecticidelor, potrivit Libertatea.