Planul edililor Capitalei: să delege gestionarea serviciului de salubritate până în 2017 la consiliilor locale ale sectoarelor sau să organizeze la anul licitaţie Primăria Capitalei pentru tot oraşul.
Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, s-a întâlnit astăzi, 20 octombrie, la sediul Prefecturii Bucuresti, cu reprezentanţii Consiliului Concurentei, ai primariilor sectoarelor 1, 2, 3, 4, şi 6 şi cu viceprimarul general Mircea Raicu, pentru a discuta problema salubrităţii la nivelul Municipiului Bucureşti. Întâlnirea de astăzi vine ca urmarea anulării de către Curtea de Apel Bucureşti a contractelor de salubrizare încheiate de primării de sector. Sentinţa este executorie. Astfel, instanţa a dispus încetarea contractelor cadru de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare încheiate pentru sectoarele 1, 2, 3, 4, si 6 şi obligă Primaria Generala, primăriile de sector, Consiliul General şi Consiliile Locale să organizeze licitaţii. În afara Primărie Generale, care nu a decis încă dacă va ataca hotărârea Curţii de Apel cu recurs, sectoarele au declarat că vor intenta recurs în termenul legal. Recursul suspendă executarea hotărârii, ceea ce înseamnă practic că, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti, sectoarele pot continua prestarea serviciilor de salubritate ca şi până acum. Sectorul 5 nu avea încheiat contract pentru prestarea acestui serviciu public. "Am convocat întâlnirea de astăzi pentru ca decizia instanţei de judecată privind încetarea contractelor de salubritate este una cu urmări extrem de importante într-un oraş precum Bucureştiul. Nu ne putem permite să rămânem nicio zi fără serviciu de curăţenie şi doream să ştiu care este punctul de vedere şi strategia părţilor implicate în această problemă. Susupendarea salubrităţii pentru câteva zile poate avea consecinţe importante asupra sănătăţii locuitorilor, ca să nu mai vorbim că suntem aproape de anotimpul rece şi trebuie să fim pregătiţi pentru deszăpezire. Pe de altă parte, toate procedurile solicitate de instanţa şi Consiliu Concurenţei, vor trebui respectate şi, indiferent dacă se va lua la Consiliul General decizia delegării serviciilor de salubritate la sectoare sau nu, licitaţii transparente vor trebui organizate. Bucureştenii nu trebuie să sufere în ceea ce priveşte curăţenia oraşului" a declarat Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei. Raicu: Analizăm dacă să organizăm noi licitaţie sau consiliile locale Potrivit viceprimarului Capitalei, Mircea Raicu, care a participat la discuţia care a avut loc astăzi la Prefectura Capitalei, se analizează mai multe posibilităţi în ceea ce priveşte serviciul de salubrizare din Capitală: delegarea gestiunii către consiliile locale ale sectoarelor, organizarea unei licitaţii în 2017, atunci când expiră ultimele cotractelor sau organizarea în 2012 a unie licitaţii de către Primăria Capitalei prin care să fie angajat un nou contract pentru toată curăţenie Bucureştiului. Citiţi şi:
- Primăriile bucureştene, obligate de instanţă să anuleze contractele de salubrizare. Onţanu: Facem licitaţie, până atunci se ridică gunoiul de aceleaşi firme