Cum se fac bani în Rio de Janeiro, capitala turismului gay

Cum se fac bani în Rio de Janeiro, capitala turismului gay

După ce Buenos Aires deschidea, în 2007, primul hotel de lux destinat exclusiv minorităţilor sexuale, Rio de Janeiro şi-a pus în cap ca, pe lângă cea mai sexy destinaţie turistică, să devină şi capitala turismului gay.

În condiţiile în care în multe state ale lumii homosexualii, lesbienele sau transsexualii sunt priviţi cu suspiciune, dacă nu chiar cu ură, nu este de mirare că atmosfera relaxată de pe străzile orașului brazilian atrage anual milioane de turişti din întreaga lume.

În 2010, 25% din turiştii care au ales Rio ca destinaţie de vacanţă, respectiv peste 880.000 de oameni, aparţineau comunităţii LGBT, adică erau gay, lesbiene, bisexuali sau transgen.

Banii curg şi petrecerea continuă pe străzile colorate ale oraşului, în condiţiile în care autorităţile vor să atragă din ce în ce mai mulţi astfel de turişti. Sloganul adoptat anul acesta "Trăieşte senzaţia din Rio" se regăseşte pe broşuri colorate pe care tronează bărbaţi frumoşi, bine lucraţi şi bronzaţi, informează The Guardian.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ambiţia autorităţilor de a transforma Rio în capitala turismului gay nu este deloc greu de realizat atâta timp cât imaginea oraşului este supermodelul transsexual Lea T.

Fără prejudecăţi

"Rio este un oraş fără prejudecăţi. Este un oraş deschis care acceptă totul cu braţele deschise", a declarat primarul Eduardo Paes.

Săptămâna diversităţii nu este singura iniţiativă a autorităţilor în acest domeniu. Recent au fost luate mai multe măsuri care se adresau comunităţii LGBT, de la cursuri vocaţionale pentru travestiţi, programe menite să diminueze violenţa împotriva minorităţilor sexuale și până la noi legi care interzic discriminarea inclusiv în cluburile din oraş.

În februarie, primăria a creat un secretariat care se ocupă de diversitate şi care este condus de Carlos Tufvesson, un designer homosexual.

Rio nu este doar cea mai sexy destinaţie turistică, ci se află în primul rând al bătăliei pentru drepturi civile, este de părere Tufvesson. Potrivit acestuia, oricine vrea să facă bani ar trebui să deschidă un local pentru gay în Rio, pentru că profitul este garantat.

Nu toată lumea din Rio încurajează însă iniţiativele autorităţilor. Câteva mişcări religioase protestează periodic împotriva comunităţii LGBT, dar în momentul în care banii curg şi petrecerea începe pe străzile oraşului, puţini sunt cei care mai stau să le asculte plângerile.