Din 15 august a intrat în vigoare în București noul regulament de parcare pe domeniul public. Șoferii s-au ales deja cu amenzi usturătoare, însă puțini știu ce au de făcut pentru a evita sancțiunile.
Noul regulament de parcare pe domeniul public a venit la pachet cu mulțime de sancțiuni pentru șoferi. Bucureștenii au fost amendați după ce au plătit prima oră de parcare pentru că nu au știut să achite și extinderea.
Cu toate astea, specialiștii au oferit șoferilor o serie de soluții pentru a scăpa de amenzi. Aplicația AmParcat oferă două funcții extrem de utile tuturor utilizatorilor și anume AutoPark și AutoExtend ( extindere automată). Prin simpla selectare a acestor opțiuni, aplicația extinde automat dreptul de a parca și plătește către Compania Parking București.
La revenirea în mașină, utilizatorul doar apasă butonul Stop Park și pornește la drum. Șoferul va avea timp să plătească ora suplimentară și va scăpa de sancțiuni.
Peste 500 000 au început să folosească aplicația Amparcat pentru a scăpa de grija parcării în București și în alte orașe din țară, cât și pentru a își gestiona simplu și eficient RCA, ITP, CASCO, Rovinieta, potrivit România Tv.
Amenzi usturătoare în Capitală
În prezent, românii nu mai pot parca în Capitală fără să plătească înainte. Indiferent de motivul prezentat, cei care parchează neregulamentar sau cei care uită să plătească sunt amendați pe loc.
„Am început! Este de datoria noastră să încercăm să eliberăm oraşul, centrul oraşului, să aducem ordine în acest haos, trotuarele să fie destinate pietonilor”, a declarat miercuri Stelian Bujduveanu, viceprimarul Municipiului Bucureşti.
În doar trei ore, polițiștii au amendat peste o sută de şoferi în Centrul Capitalei, loc care a fost vizat de cele mai aprige controale din ultimii ani. Angajaţii Primăriei nu au iertat pe nimeni. „Şi acum e în procesul de scanare, facem o poză, maşina apare ca fiind inactivă şi acum emitem amenda”, a explicat un poliștist.
Cu toate astea, nu doar șoferii au avut probleme, ci și polițiștii. Ei au declarat că nu au spațiu de depozitare pentru mașinile ridicate. „Dispoziţia de a ridica, se dă numai în cazurile flagrante de încălcare a legii. Adică blocarea unei instituţii, accesul într-o instituţie publică, într-un parc, blocarea unui loc pentru persoanele cu handicap”, a precizat Daniel Răşică, şeful Poliţiei Locale Bucureşti.