Magnus Soderlund, profesor de marketing şi şef al Centrului pentru Marketing de la Şcoala de Economie din Stockholm a făcut această afirmaţie în sensul că mulţi oameni sunt „uşor conservatori” atunci când vine vorba despre consumul de alimente cu care nu sunt obişnuiţi.

Recent, a avut loc Târgul gastronomic din Stockholm – un eveniment bazat pe „mâncarea viitorului”, unde mai mulţi susţinători ai canibalismului au afirmat că aceasta va fi soluţia pe care ei o văd pentru a salva planeta de schimbările climatice.

Subiectul a fost consumul de carne de om, ca mod de a combate schimbările climatice. Soderlund şi militanţi pentru mediu care gândesc în termeni asemănători tind să dea vina pe carne, consumul de carne şi industria agricolă pentru încălzirea globală.

Potrivit lui Soderlund susţine că, trecerea la canibalism este o cale prin care se poate limita emisia de gaze cu efect de seră este pur şi simplu să ne mutăm dieta spre consumul bazat pe carne umană.

Soderlund spune că principalul obstacol care stă în faţa propunerii este tabuul care înconjoară consumul de carne de om.

Te-ar putea interesa și: