Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum să te pregăteşti de sărbători în timp record
Cum să te pregăteşti de sărbători în timp record

Cum să te pregăteşti de sărbători în timp record

Cu siguranţă, te-ai obişnuit ca pentru pregătirea sărbătorilor de iarnă să te confrunţi cu o criză de timp şi cu o aglomeraţie infernală în trafic şi în magazine. Te-ai gândit cum ar fi să comasezi pregătirile în doar două-trei ore în total?

Fie că vrei să petreci sărbătorile în familie, fie că ţi-ai planificat să petreci cu un grup de colegi sau prieteni, pentru a evita calea obositoare a cumpărăturilor tra­di­ţio­nale nu trebuie decât să iei în considerare câteva ponturi despre cum poţi cumpăra cu cardul de pe internet aproape orice ai nevoie – de la alimente şi băuturi până la mult căutatele cadouri şi rezervarea unei camere în desti­naţia dorită.
Practic, urmând ponturile noastre, scapi de corvoada cumpărăturilor tradiţionale care se pot întinde şi pe câteva zile.
În primul rând, este recomandat să faci o listă de cumpărături, iar apoi să te hotărăşti care este modalitatea prin care vei achiziţiona produsele sau serviciile dorite. Dacă vei dori să rezolvi totul rapid şi fără dureri de cap, atunci ar fi bine să începi prin a rezolva problema cea mai spinoasă pentru a transforma sărbătorile într-un adevărat festin: alimentele şi băuturile.
Astfel, cel mai simplu ar fi să intri pe unul dintre multiplele supermarket-uri online care au oferte extrem de diversificate, cum ar fi http://www.cumparacuclick.ro/, unde trebuie să îţi creezi un cont. Apoi, cauţi produsele înscrise pe lista ta, adaugi cantităţile dorite în coşul virtual de cumpărături şi te îndrepţi spre ieşire, unde cel mai simplu şi rapid este să plăteşti cu cardul, pentru a evita un drum până la bancomat şi a nu plăti comision de retragere.
Tranzacţii în siguranţă
Să plăteşti cu cardul pe internet este sigur, dar poţi să adaugi un plus de protecţie dacă îţi înregistrezi cardul în Verified by Visa (mai exact, stabileşti un mesaj de întâmpinare şi o parolă) şi cumperi de la comercianţii online care sunt, de asemenea, înrolaţi în 3D Secure (o listă cu magazinele sigure poţi găsi pe www.visa.ro).
Citeşte cu atenţie condiţiile şi termenii magazinului online pe care îl alegi, întrucât în funcţie de acestea variază termenul de livrare pentru produse, perioada în care le poţi returna sau alte modalităţi de plată.
În ceea ce priveşte partea de cadouri, aveţi o serie de magazine online de unde puteţi alege o gamă extrem de diversă de cadouri. Printre site-urile înregistrate în 3D Secure se numără pagini speciale pentru cadouri, precum http://www.cadouri.ro/ sau coşuri de Crăciun, http://www.cumparalimente.com/ro, dar şi site-uri dedicate unor anumite segmente, cum ar fi http://www.shopandfun.ro/ sau www.libris.ro pentru cărţi, http://www.onlinebijoux.ro/, http://www.bijuteriiania.ro/ sau http://www.royalbijuterii.ro/ro/ pentru bijuterii, www.tobaccoshop.ro pentru pasionaţii de tutun.
Dacă optezi pentru un produs care ţine de partea de IT&C, foto, telefoane, electronice şi electrocasnice, muzică, aici probabil vei găsi cea mai bogată ofertă de magazine, cum ar fi www.emag.ro, www.stillco.ro/, www.altex.ro şi multe altele.
Scapă de drumul la magazin
În final, bineînţeles că niciun Crăciun nu ar fi complet fără atmosfera creată de tradiţionalul brad şi de muzică. Ei bine, nici măcar pentru acestea nu trebuie să te deplasezi din faţa calcula­torului: accesează de exemplu www.brazidecraciun.ro şi http://www.cd-musicstore.com/, plăteşte rapid cu cardul şi relaxează-te.
Enumerările de magazine ar putea continua, dar e bine de ştiut că, în cazul în care ţi-au fost livrate anumite produse greşite sau pachetul a fost deteriorat, îţi poţi primi banii înapoi dacă ai plătit cu cardul online, în funcţie de termenii şi condiţiile băncii tale. La fel şi dacă ai fost victima unei fraude online. Totodată, ai dreptul să renunţi la o achiziţie fără motiv şi fără penalităţi dacă ai notificat comerciantul în termen de 10 zile lucrătoare de la livrarea produsului sau, în cazul serviciilor, după semnarea contractului.
În final, ai putea spune că ai la dispoziţie toate informaţiile necesare despre cum să elimini partea agitată şi nu întotdeauna plăcută a sărbătorilor de iarnă, iar tot ce îţi rămâne de făcut este să te bucuri de frumuseţea unică a acestei perioade a anului.

Notă: Pentru întrebări legate de plăţile cu cardul pe internet puteţi scrie la adresa [email protected] sau vizitaţi www.visa.ro pentru mai multe informaţii.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: