Pe o vreme în care nu-ţi vine să dai câinele afară din casă, trebuie luate măsuri speciale. Iar când temperatura din termometru scade mult sub 0 grade Celsius, persoanele cu circulaţie periferică slabă sigur vor avea probleme. La ele s-au gândit şi producătorii de gadgeturi termice, cum ar fi încălzitoare de mâini şi de picioare sau dispozitive de încălzit ceaiul sau cafeaua prin mufă USB sau cu combustibil.

Clienţii noi apar greu

Vânzările acestor produse au crescut cu circa 5% în această iarnă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, spun reprezentanţii kaki.ro.

"Este un segment de nişă, de obicei cumpără astfel de produse cei care au experienţă în utilizarea lor. Astfel, numărul de clienţi noi nu creşte spectaculos", au afirmat aceştia. Unul dintre cele mai apreciate produse este încălzitorul de mâini Zippo, care funcţionează cu un catalizator pe bază de platină. Acesta arde fără flacără şi degajă căldură constantă timp de 24 de ore, cu o singura reîncărcare. Preţul este de circa 100 de lei.

Cei care vor să-şi încălzească ceaiul sau cafeaua la mufa USB au varianta unei căni care se poate conecta la acest tip de dispozitiv. Este unul dintre cele mai populare dispozitive de acest gen, susţin reprezentanţii usbmania.ro. Cana costă 65 de lei şi păstrează băutura caldă şi în maşină, folosind un adaptor USB.

TUNS

Ustensila care taie părul la cald

Hairstiliştii care se respectă vor folosi o foarfecă termică. Mai ales dacă un tuns la un salon de fiţe costă cât salariul minim pe economie. O foarfecă cu lamele încălzite "închide" firele de păr şi acestea vor fi protejate de influenţe exterioare. Astfel, părul moale, care se rupe uşor, va deveni mai rezistent.

Lamele sunt încălzite la circa 110-120 grade Celsius şi întăresc astfel firul de păr vulnerabil. O astfel de unealtă costă peste 1.500 lei.

GADGET

Papucii cu USB încorporat

Un produs interesant este perechea de papuci cu USB. Aceştia încălzesc picioarele după ce sunt conectaţi la un laptop sau desktop. Produsul este disponibil în patru culori (portocaliu, roz, bleu şi maro) şi poate ajunge la o temperatură de 55 grade Celsius în 10 minute. Preţul lor este de circa 90 lei.

Potrivit reprezentanţilor usbmania.ro, în perioada rece vânzarea produselor de acest gen creşte în mod natural.

Atenţie când cumpăraţi

Însă, atunci când se decid să cumpere un astfel de produs, clienţii sunt sfătuiţi să fie atenţi.

"Sfaturile generale în legătură cu cumpărăturile online ar fi ca vizitatorii să se asigure că magazinul afişează toate datele de contact şi răspunde cu promptitudine la mesaje. De asemenea, să citească cu atenţie instrucţiunile fiecărui produs pentru a se asigura că îl folosesc corect", spun cei de la usbmania.ro.