Cum să scapi de mucegaiul negru din casă. Sfaturi practice pentru acestă perioadă

Mucegaiul negru apare destul de des în casele sau clădirile situate în zone umede. El este un potențial dăunător pentru sănătate și poate provoca anumite simptome specifice. Pentru a evita acest lucru, iată cum poți să îl cureți eficient din casa ta, dar și modul în care previi apariția lui.

Condensul este factorul important care duce la apariția mucegaiului negru. De cele mai multe ori, acesta se situează în zona geamurilor, acolo unde umezeala apare cel mai des. Tranzițiile dintre două anotimpuri sunt perioadele în care mucegaiul negru ne dă cele mai mari bătăi de cap, diferențele de temperatură creând condens. Acest subiect nu mai este de mult tabu, problema fiind întâlnită în mai toate gospodăriile. Pentru că ne poate afecta sănătatea noastră și a  celor din jur, este foarte important să știm cum să scăpăm de mucegaiul negru și cum să îl facem să nu mai apară.

Cel mai important pas pentru rezolvarea problemei este să determinăm sursa condensului. Tocmai din acest motiv specialiștii ne recomandă ca, în primul rând, să inspectăm ferestrele foarte atent. Nu verifica doar la exterior; pentru a te convinge că nu te confrunți cu o problemă, deschide fereastra și verifică umiditatea din interiorul ramei.

Atunci când te apuci de treabă, fii sigură că te-ai echipat corespunzător. Conform specialiștilor în domeniu, este extrem de important să folosești o mască, pentru a proteja căile respiratorii. Sporii de mucegai negru pot fi inhalați foarte ușor, iar acest lucru nu este deloc unul benefic pentru sănătatea ta. Un alt factor extrem de important atunci când ne apucăm să curățăm mucegaiul este să deschidem larg ferestrele.

Care sunt cele mai bune remedii naturale pentru a îndepărta mucegaiul negru

Oțetul este aliatul nostru atunci când vorbim despre îndepărtarea mucegaiului de pe geamuri sau ramele acestuia. O altă variantă este clasicul înălbitor pentru haine. Soluția cea mai optimă pentru a elimina mucegaiul negru de pe ferestre este 1/3 înălbitor și 2/3 apă.

În cazul în care mucegaiul se află pe perete, specialiștii recomandă o soluție alcătuită din 125 ml oțet, 500 ml apă fierbinte și 2 linguri de borax. Totul se amestecă într-un recipient cu pulverizator și poate fi aplicat atât pe pereți cât și pe ferestre.

O altă variantă recomandată de specialiști este zeama de lămâie. Pentru a crea o soluție împotriva mucegaiului negru, trebuie să amestecăm 60 ml de zeamă de lămâie, 2 linguri de bicarbonat de sodiu, o lingură de apă oxigenată, 250 ml apă fierbinte și 250 ml oțet.

Oricare dintre aceste trei soluții ai folosi, vei elimina cu siguranță de mucegaiul negru de pe ferestre sau pereții casei. După ce ai scăpat de problemă și ai terminat de curățat, lăsa geamurile deschise pentru ca încăperea să se aerisească și pereții să se usuce; abia atunci sporii de mucegai vor fi distruși.

Pentru a evita reapariția mucegaiului negru, rezolvă problemele care provoacă condens în casa ta. Dacă acest lucru nu este posibil, ai grijă să ștergi cu o cârpă uscată toate suprafețele care prezintă urme de umezeală.